magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 04.04. 2017
@ Aktuálne -> Polícia      Apr 06 2017 - 09:47 GMT

Polícia vyšetruje výbuch propán-butánovej nádoby

Včera okolo 06,00 hodine došlo v kancelárskych priestoroch administratívnej budovy v Spišskej Novej Vsi k explózii propán butánovej nádoby. Výbuchom na Levočskej ulici došlo k poškodeniu interiéru kancelárie a poškodeniu steny medzi kanceláriu a vstupnou chodbou. Bratislavskej spoločnosti vznikla poškodením škoda vo výške 2.000,- eur. Osoba, ktorá sa v čase explózie nachádzala v priestoroch kancelárie utrpela zranenia (popáleniny) s predbežnou dobou liečenia do 42 dní. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Bližšie okolnosti a príčinu výbuchu polícia vyšetruje.

Policajti objasnili krádež kosačiek

Policajti okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach objasnili krádež kosačiek z rodinného domu. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície zo spáchania trestných činov porušovania domovej slobody a krádeže obvinil 22-ročného Róberta z okresu Michalovce. Podľa vyšetrovateľa obvinený začiatkom tohto roka v obci Nacina Ves, preskočil oplotenie pozemku rodinného domu. Následne sa vlámal do prístavby rodinného domu, kde porozhadzoval veci a cez okno sa následne vlámal do rodinného domu. Odtiaľ odcudzil dve benzínové strunové kosačky, čím majiteľke spôsobil celkovú škodu za 550,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Polícia vyšetruje nelegálny výrub stromov

V okresoch Michalovce a Trebišov došlo k výrubu stromov bez náležitého povolenia. Oba prípady už vyšetruje polícia. K takému výrubu došlo v okrese Michalovce ešte začiatkom decembra uplynulého roka. V lokalite katastra obce Lúčky na parcelách obce Lúčky, bez súhlasu bolo spílených 28 kusov drevín druhu Agát biely a jeden javor horský . Ich spoločenská hodnota na základe vyčíslenia Štátnej ochrany prírody SR, Správy Chránenej krajinnej oblasti Vihorlat Michalovce predstavuje sumu vyššiu ako 21.000,- eur Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti zo spáchania prečinu porušovania ochrany stromov a krov obvinil 45-ročného Igora z okresu Michalovce.  V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí až trojročné väzenie. Obdobného skutku sa dopustil aj doposiaľ nezistený páchateľ na prelome rokov 2016 a 2107 v katastrálnom území mesta Trebišov. Zrezal a zároveň odcudzil 76 stromov Agáta bieleho. Spoločenská hodnota bola vyčíslená aj v tomto prípade na viac ako  21.000,- eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu porušovanie ochrany stromov a krov. Polícia po páchateľovi pátra.

Opitý vodič na 4 uliciach narazil do 4 vozidiel

Včera (4.4.) večer došlo v Michalovciach k dopravnej nehode, ktorú zavinil opitý vodič. 30-ročný vodič z okresu Michalovce, viedol osobné motorové vozidlo zn. Renault Fluence z parkoviska pred blokom na Rúžovej ulici. Pri vychádzaní narazil do zaparkovaného vozidla zn. Kia Optima. Následne na ďalších troch uliciach narazil do ďalších troch zaparkovaných vozidiel. Ani to ho nezastavilo a vo svojej jazde pokračoval až kým, narazil do dopravnej značky, ktorú prevrátil a následne do ståpu verejného osvetlenia. Po tomto náraze ostal stáť v protismere a už v jazde nepokračoval, pretože vozidlo ostalo nepojazdné. Celková škoda bola odhadnutá na 3.550,- eur. Vodič po nehode bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,48 mg/l alkoholu v dychu (1,00 promile). Vodič bol umiestnený v cele policajného zaistenia a bude čeliť obvineniu zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky /trestná sadzba až na jeden rok/. Foto k nehode nájdete v prílohe.



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]