magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 08. a 06. 04. 2017
@ Aktuálne -> Polícia      Apr 11 2017 - 19:10 GMT

V Košiciach došlo k lúpežnému prepadu so zbraňou

V Košiciach došlo včera pred 23,00 hodinou k lúpežnému prepadnutiu jednej z čerpacích staníc v Košiciach. Doposiaľ neznámy páchateľ na čerpacej stanici lúpežne prepadol pracovníčku čerpacej stanice. Počas prepadu na pracovníčku namieril pištoľ nezisteného typu a pýtal si peniaze. Pracovníčka v obave o svoj život a zdravie páchateľovi otvorila pokladňu, z ktorej si vybral finančnú hotovosť vo výške takmer 900,- eur a z miesta ušiel. Pracovníčka čerpacej stanice neutrpela žiadne zranenie. Polícia po prijatí oznámenia okamžite rozbehla pátranie po páchateľovi. Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície, ktorý začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže. Páchateľovi takéhoto skutku v zmysle Trestného zákona hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia na sedem až 12 rokov. Polícia na objasnení tohto zločinu intenzívne pracuje. Bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

06.04.

Invalidný dôchodca čelí obvineniu z lúpeže

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície zo spáchania zločinu lúpeže obvinil 38-ročného invalidného dôchodcu z okresu Michalovce. Podľa vyšetrovateľa obvinený dňa 5. apríla tohto roku vo večerných hodinách v obci Veľké Zalužice (okres Michalovce), podišiel k 36-ročnému Michalovčanovi od ktorého požadoval peniaze na alkohol. Poškodený mu odmietol vyhovieť jeho požiadavke, v tom ho obvinený fyzicky napadol. Viackrát poškodeného bezdôvodne udrel po tvári, sotil ho a po jeho páde na zem mu potrhal tričko. Násilím mu z vrecka vybral mobilný telefón, ktorý mu vzápätí vrátil späť. Zobral mu „len“ mince, ktoré pri zápase vypadli z vrecka na zem. Poškodený utrpel zranenie s predbežnou dobou liečenia a PN do 10 dní. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až 8 rokov.

Košičanka mala zadržaný vodičák, napriek tomu jazdila a opitá

overený príslušník dopravného inšpektorátu PZ z prečinov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinil 28-ročnú Košičanku Máriu. Obvinenú včera krátko pred 16,00 hodinou v Košiciach zastavila policajná hliadka. Na sídlisku ahanovce, viedla od Moskovskej ulici smerom k ulici Bratislavskej osobné motorové vozidlo zn. Škoda Felícia. Policajti počas kontroly zistili, že vozidlo nebolo včas pristavené k technickej a emisnej kontrole. Následne zistili, že vodička jazdila s vozidlom aj napriek tomu, že jej bol rozhodnutím dopravného inšpektorátu uložený zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel (do mája 2018). U vodičky bola vykonaná dychová skúška pri ktorej u nej namerali hodnotu 0,72 mg/l alkoholu v dychu (1,5 promile). Obvinenú vodičku policajti umiestnili v cele policajné zaistenia. V prípade dokázania viny jej hrozí až dvojročné väzenie.  

Chodkyňa pri zrážke utrpela ťažké zranenia

    Včera pred 13,00 hodinou došlo v Košiciach na Alejovej ulici k zrážke chodkyni s vozidlom. 47-ročný Košičan viedol motorové vozidlo zn. Daewo Nubira po Alejovej ulici smerom ku križovatke s ulicou Gemerskou. Podľa doterajšieho šetrenia nehody vozidlo viedol v pravom jazdnom pruhu na zelený signál „voľno“. Pri predchádzaní križovatky v priamom smere jazdy mu z pravej strany tesne za priechodom pre chodcov na červený signál „stoj“, vstúpila na vozovku 19-ročná chodkyňa, ktorú po prejdení do ľavého jazdného pruhu zrazil. Košičanka pri nehode utrpela ťažké zranenia s predbežnou dobou liečenia viac ako 42 dní. Prípad prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti ako aj miera zavinenia účastníkov dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. /foto k DN v prílohe/  
Aj napriek prijatým opatreniam polície vo vzťahu k nemotorovým účastníkom cestnej premávky stále evidujeme takéto nehody. Preto je potrebné aj naďalej v kontrolách dodržiavania pravidiel cestnej premávky nielen chodcami, ale aj vodičmi vo vzťahu k tejto najzraniteľnejšej kategórii účastníkov cestnej premávky, pokračovať. Rôznymi preventívnymi akciami upozorňujeme nemotorových účastníkov cestnej premávky, aké je nebezpečné pohybovať sa na ceste bez označenia za zníženej viditeľnosti a nesprávnym spôsobom. Nesprávne prechádzanie cez cestu, náhly vstup na vozovku, nepoužívanie reflexných prvkov, to je len niekoľko chýb, ktoré môžu viesť až k tragédii. Chodci pri zrážke vždy „ťahajú za kratší koniec“, pretože ľudské kosti sú mäkšie ako plechy áut. Rýchla či nebezpečná jazda, telefonovanie za volantom, je hazard so životom. Polícia znovu apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa plne venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a rešpektovali jej pravidlá. 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]