magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 22.až 24. 04. 2017
@ Aktuálne -> Polícia      Apr 24 2017 - 14:24 GMT

Polícia vyšetruje lúpež v Košiciach

V sobotu (22.4.) okolo 17,45 hod. doposiaľ neznámy páchateľ vošiel do predajne na Varšavskej ulici v Košiciach, zakúpil si fľašu vína, prešiel za predajný pult a na predavačku namieril predmet, pravdepodobne zbraň, so slovami „Daj peniaze, lebo a zabijem!“. Potom sa presunul k pokladni a zo zásuvky si vybral finančnú hotovosť takmer 400 eur. Následne z predajne utiekol. K zraneniu ženy nedošlo. V tejto súvislosti vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže (trestná sadzba 7 až 12 rokov). Kriminalistický technik na mieste činu zaistil biologické a trasologické stopy, ktoré boli zaslané na expertízne skúmanie. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra.

Popis páchateľa: Ide o muža vo veku okolo 30 až 40 rokov, zavalitej postavy, oblečený bol v čiernej bunde a tmavých teplákoch, na hlave mal šiltovku tmavej farby. Muž utekal z miesta činu po Varšavskej ulici smerom k podchodu vedúcemu na druhú stranu ulice. Polícia touto cestou žiada prípadných svedkov, ktorí spozorovali podozrivého muža, aby kékoľvek informácie smerujúce k objasneniu tohto prípadu poskytli na známom bezplatnom telefónnom čísle 158.

Polícia obvinila zo zločinu zabitia 61-ročného muža

Koncom minulého týždňa sme v tlačovej správe verejnosť informovali o prípade úmrtia 58- ročnej ženy v Spišskej Novej Vsi, ktorá bola nájdená v byte bez známok života: http://www.minv.sk/?aktuality-kosice&sprava=policia-v-spisskej-novej-vsi-vysetruje-okolnosti-umrtia-58-rocnej-zeny. Ešte v ten deň (20.4.) polícia zadržala podozrivú osobu, ktorej bolo po procesnom zdokumentovaní vyšetrovania vznesené obvinenie za tento skutok. Vyšetrovateľ PZ zo zločinu zabitia obvinil 61-ročného muža zo Spišskej Novej Vsi. Obvinenému mužovi, ktorý je stíhaný väzobne, za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na sedem až 10 rokov. Bližšie okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania a znaleckého dokazovania.

Nahlásil bombu v Sečovciach, už je v rukách polície

Trebišovský vyšetrovateľ PZ z prečinu šírenia poplašnej správy obvinil 33-ročného muža z okresu Trebišov, ktorý v piatok (21.4.) vo večerných hodinách telefonicky oznámil na tiesňovú linku 150, že v disko klube a na autobusovej stanici v meste Sečovce od 21,00 do 22,00 hod. bude uložená bomba. Polícia okamžite prijala potrebné opatrenia. Vykonanými opatreniami sa prítomnosť výbušnín nezistila. Polícia ešte v ten deň zadržala podozrivú osobu a z tohto skutku obvinila. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov.

Na svojho druha zaútočila nožom, našťastie ho nezranila

Policajti Obvodného oddelenia PZ Košice Dargovských hrdinov z prečinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu obvinili 27-ročnú ženu z okresu Košice okolie, ktorá v piatok (21.4.) popoludní v jednom z bytov na sídlisku Dargovských hrdinov v Košiciach kuchynským nožom zaútočila na 33-ročného muža z Vranova nad Topľou v úmysle ublížiť mu. Opakovane sa na neho zahnala nožom. Mužovi prerezala bundu a keď napadnutý muž ustupoval, znova sa na neho zahnala nožom, pričom trafila mobilný telefón, ktorý držal v ruke. Obvinená žena bola umiestnená do cely policajného zaistenia s podnetom na jej väzobné stíhanie. Za tento skutok jej v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až tri roky.

Opitý šoféroval, zroloval dve autá a chcel ujsť

V sobotu (22.4.) nadránom 35-ročný Michalovčan viedol vozidlo zn. Opel Vivaro po ulici J. Murgaša v Michalovciach smerom na Okružnú ulicu. V dôsledku nevenovania sa plne vedeniu vozidla na ulici J. Murgaša narazil do zaparkovaného vozidla zn. Audi A4, pričom v jazde pokračoval ďalej a narazil do ďalšieho zaparkovaného vozidla zn. Renault Megane. Po náraze do vozidiel v jazde pokračoval smerom na Okružnú ulicu, kde zastavil, vystúpil z vozidla a začal utekať. Pri úteku vodiča chytili účastníci dopravnej nehody, ktorí ho počas jeho jazdy prenasledovali a privolali políciu. Privolaná policajná hliadka vodiča podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,06 mg/l , čo je v prepočte 2,21 promile. V tejto súvislosti polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, zisťuje výšku spôsobenej škody a následne rozhodne o ďalšom postupe vo vyšetrovaní.

Ïalšieho nezodpovedného vodiča odhalila polícia včera (23.4.) vo večerných hodinách, kedy policajná hliadka OO PZ Moldava nad Bodovou zastavila a kontrolovala v obci Mokrance v okrese Košice okolie osobné motorové vozidlo zn. VW Golf, ktoré viedol vodič (38)  z uvedenej obce. Vodič, ktorý nemal pri sebe predpísané doklady na vedenie vozidla,  bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,26 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,63 promile. Pri opakovanej dychovej skúške nafúkal ešte vyššiu hodnotu. Poverený príslušník PZ vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]