magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 02.06. 2017
@ Aktuálne -> Polícia      Jun 05 2017 - 15:20 GMT

Na skákacom hrade sa zranili dve deti

Včera (4.6.) napoludnie sa počas zábavy na nafukovacom detskom hrade zranili dve deti. K udalosti došlo v meste Medzev (okres Košice-okolie) počas akcie dňa detí. Z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k narušeniu chodu atrakcie „skákací hrad“, ktorý bol plnený vzduchom z elektrického ventilátora. Hrad stratil tlak vzduchu, čím zmäkol, stratil stabilitu a prevrátil sa. Dve z detí vo veku 11 a 13 rokov utrpeli podľa lekárskej správy zranenia s dobou liečenia 14 a 28 dní. Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti tohto skutku sú predmetom vyšetrovania.

Niektorí jazdili rýchlo, niektorí na kradnutom aute bez vodičáku, pri všetkom asistoval alkohol

Policajti počas uplynulého víkendu odhalili viacero nezodpovedných vodičov aj „nevodičov“, ktorí si sadli za volant opití. Polícia ich obvinila zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky /trest odňatia slobody až na jeden rok/. 46-ročného Petra z Michaloviec v piatok dopoludnia zastavili policajti v Michalovciach po tom, čo s osobným motorovým vozidlom zn. Hyundai I30 na ulici Okružnej, prekročil maximálnu povolenú rýchlosť o 13 km/h. Počas kontroly bol vyzvaný, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu v dychu, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 0,99 mg/l, čo je v prepočte 2,06 promile. V .sobotu (3.6.) krátko pred 07,00 hodinou viedla 19-ročná Jessika z Rožňavy motorové vozidlo zn. Fiat Bravo po ceste tretej triedy, smerom z Rožňavy na obec Jovice. Podľa doterajšieho vyšetrovania v ľavotočivej zákrute pred obcou Jovice, neprispôsobila rýchlosť jazdy vozidla svojim schopnostiam v dôsledku čoho zišla mimo cestu do priekopy, kde narazila do svahu. Po dopravnej nehode bola podrobená dychovej skúške pri ktorej jej bola nameraná hodnota 0,79 mg/l alkoholu v dychu (1,65 promile). Vodička bola hospitalizovaná v nemocnici so zraneniami s doposiaľ presne neurčenou dobou liečenia. Jej spolujazdkyňa (20) utrpela zranenia s dobou liečenia 7-10 dní. 18 ročného Václava zo Sečoviec v sobotu krátko pred 04,00 hodinou zastavila ku kontrole v meste Sečovce policajná hliadka.Osobné motorové vozidlo zn. Škoda Felícia, viedol po Čižmárskej ulici. Následne pri kontrole policajti zistili, že tínedžer nie je držiteľom vodičského oprávnenia, pričom pri dychovej skúške mu bola nameraná hodnota 0,74 mg etanolu na jeden liter vydychovaného vzduchu, čo je v prepočte 1,54 promile etanolu v krvi. Okrem toho zistili, že vozidlo na ktorom jazdil, ukradol z ulice Dargovských hrdinov v meste Sečovce, kde ho jeho majiteľ ponechal odstavené a neuzamknuté s kľúčom v zapaľovaní. Tínedžera policajti umiestnili v cele policajného zatienia.  Okrem obvinenia z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí aj obvineniu z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Stret s diviakom - štyria zranení

Až štyri osoby sa v piatok krátko pred polnocou zranili pri dopravnej nehode, ku ktorej došlo v okrese Trebišov. 19-ročný vodič zo Sečoviec, viedol osobné motorové vozidlo zn. Seat Cordoba smerom od obce Hriadky na mesto Sečovce. Za obcou Hriadky došlo k zrážke s diviačou zverou. Po zrážke vodič s vozidlom zišiel mimo vozovku a narazil do priekopy. Vodič utrpel zranenia s dobou liečenia 42 dní. Jeden zo spolujazdcov utrpel ťažké zranenia (nad 42 dní) a dvaja sa zranili ľahko. U vodiča bola po dopravnej nehode vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Uhynutého diviaka prevzal člen miestneho poľovníckeho združenia. Odhadovaná škoda na vozidle predstavuje sumu 500,- eur. /Foto k DN v prílohe./

Polícia v tejto súvislosti vyzýva vodičov k zvýšenej opatrnosti pri jazde najmä mimo obcí a v nočných hodinách, hlavne na miestach, kde je možné vo zvýšenej miere predpokladať pohyb zveri cez cestnú komunikáciu, alebo jej okolí.

Vodič pri zrážke so zverou je povinný  bezodkladne zastaviť vozidlo a túto udalosť oznámiť polícii čo mu vyplýva zo zákona o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov povinnosti  vodiča pri dopravnej nehode. Pri dopravných nehodách so zverou vzniká škoda príslušnému poľovníckemu združeniu a to uhynutím zveri, a z tohto dôvodu je potrebné vyrozumieť políciu. V prípade nenahlásenie dopranej nehody so zverou (škodovej udalosti) vodič poruší ustanovenia povinnosti vodiča pri dopravnej nehode.

Polícia v minulosti zaznamenala aj prípady, kedy si po zrážke so zverou túto ako „odškodné“ za poškodenie vozidla ponechali, naložili do vozidla a odišli. V tejto súvislosti upozorňujeme vodičov aj na skutočnosť, že sa v takom prípade dopúšťajú trestného činu pytliactva.

  Aktuálne informácie Policajného zboru môžete nájsť aj na oficiálnej stránke na Facebooku www.facebook.com/policiaslovakia.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]