magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 14.06. 2017
@ Aktuálne -> Polícia      Jun 16 2017 - 09:07 GMT

Taxikár zrazenému chodcovi neposkytol prvú pomoc

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ Košice zo spáchania prečinu neposkytnutia pomoci obvinil 39-ročného Košičana. Podľa vyšetrovateľa obvinený dňa 08.10.2016 o 02.14 hodine viedol ako zamestnanec jednej z košických taxislužieb po rýchlostnom privádzači PR3 po Prešovskej ulici smerom z centra na sídlisko Dargovských hrdinov motorové vozidlo zn. Honda FR-V. Pri odbočovaní na sídlisko Dargovských hrdinov sa s vozidlom zaradil do odbočovacieho jazdného pruhu, kde zachytil 18-ročného chodca. Následkom nárazu chodec utrpel ťažké zranenia, ktorým na druhý deň v nemocnici podľahol. Vyšetrovanie preukázalo, že obvinený vodič po dopravnej nehode pokračoval ďalej v jazde smerom na sídlisko Dargovských hrdinov, kde vysadil zákazníka, ktorého prevážal. Takto svojím konaním porušil dôležitú zákonom stanovenú povinnosť vodiča. Poškodením vozidla vznikla škoda vo výške 2.000,- eur. Obvinenému vodičovi v prípade dokázania viny hrozí až trojročné väzenie.

Policajti objasnili krádež telefónov

Policajti Okresného riaditeľstva PZ Košice-okolie objasnili krádež mobilných telefónov za takmer 1.700,- eur. Poverený príslušník PZ zo spáchania prečinu krádeže obvinil 22-ročného Ronalda z Moldavy nad Bodvou. Obvinený ešte v auguste 2016 využil neprítomnosť zamestnancov predajne mobilných telefónov v Moldave nad Bodvou, ktorí sa nachádzali v prednej časti predajne. Obvinený cez pootvorenú zadnú vchodovú bránu vošiel na pozemok, kde sa cez neuzamknuté zadné vchodové dvere dostal do skladu predajne. Odtiaľ zo skrine ukradol celkom tri krabice s mobilnými telefónmi spolu s príslušenstvom. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.

Aktuálne informácie Policajného zboru môžete nájsť aj na oficiálnej stránke na Facebooku www.facebook.com/policiaslovakia.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]