magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 03.07. 2017
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 04 2017 - 13:31 GMT

Polícia obvinila zo šírenia poplašnej správy 23-ročnú Košičanku

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach z prečinu šírenia poplašnej správy obvinil 23-ročnú Košičanku, ktorá začiatkom júna tohto roka oznámila na linku 158, že v Michalovciach na stanici je bomba. Obvinená žena vedela, že táto skutočnosť nie je pravdivá. Na základe jej oznámenia boli vykonané opatrenia smerujúce k odvráteniu nebezpečenstva prípadného výbuchu. V prípade dokázania viny hrozí obvinenej žene trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov.

Mladého Krompašana lúpežne prepadli s nožom v ruke

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Spišskej Novej Vsi začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie pre zločin lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva dvom Krompašanom vo veku 19 a 29 rokov, ktorí v nedeľu (2.7.) v nočných hodinách na ceste na Družstevnej ulici v meste Krompachy (okr. Spišská Nová Ves) lúpežne prepadli 20-ročného Krompašana. Starší z obvinených s nožom v ruke žiadal od 20-ročného muža peniaze, pričom keď poškodený muž povedal, že peniaze nemá, fyzicky ho napadol. Keď napadnutý mladík spadol na zem, prikľakol ho, priložil mu nôž ku krku a žiadal od neho telefón. Počas zápasenia poškodenému mladíkovi vypadla z vrecka dvojeurová minca. Tú so slovami „zabi ho“ zodvihol mladší z obvinených.  Napadnutému mladíkovi pomohol vyslobodiť sa spod páchateľa 21-ročný Krompašan, pričom útočník oboch porezal na ruke a spôsobil im ľahké zranenia. Obvinení Krompašania boli umiestnení do cely policajného zaistenia. Zároveň vyšetrovateľ PZ spracoval podnet na väzobné stíhanie oboch obvinených. Obom obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

 

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]