magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 31. 07. 2017
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 01 2017 - 13:09 GMT

Košický vyšetrovateľ obvinil z lúpeže dvoch mladých Košičanov

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach v týchto dňoch obvinil zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva dvoch Košičanov vo veku 18 a 21 rokov, ktorí spolu s maloletým 12-ročným chlapcom pred dvoma týždňami fyzicky napadli 58-ročného muža z Košíc medzi mestskou časťou Košice – Šaca a obcou Veľká Ida. Obvinení mladíci požiadali muža o cigaretu, ktorú im odmietol dať a pokračoval v ceste. Na to jeden z obvinených muža udrel do hlavy. Po údere muž spadol na zem, kde ho obaja udierali a kopali do rôznych častí tela. Z obavy z ďalšieho útoku poškodený muž vybral z vrecka 5 eur a dal ich útočníkom. Tí napadnutému mužovi vzali jeho tašku a povyhadzovali z nej veci. Následne z miesta činu ušli. Poškodený muž pri tomto útoku utrpel ľahké zranenia a vznikla mu škoda vo výške 5 eur. Za tento zločin hrozí obom obvineným osobám trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Využili dôverčivosť mladého muža

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach z prečinov krádeže a neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty spáchaných formou spolupáchateľstva obvinil 15-ročnú tínedžerku z Košíc a 19-ročného mladíka zo Sobraneckého okresu, ktorí takmer pred dvoma mesiacmi nadránom na jednej z košických zastávok MHD v Košiciach pristúpili k poškodenému 25-ročnému mužovi z okresu Stará ¼ubovňa s tým, že mu chcú pomôcť. Využili jeho dôverčivosť, pričom starší z obvinených mladému mužovi stiahol z ramena ruksak, aby v ňom našiel papierové utierky a vypýtal si od neho mobilný telefón s tým, že mu privolá odvoz. V momente, keď mal obvinený muž v ruke mobil, z miesta ušiel aj spolu s peňaženkou, ktorú poškodenému mladíkovi ukradol z ruksaku. Následne odcudzenou bankovou platobnou kartou, ktorá sa nachádzala v peňaženke, obvinení vykonali viaceré neoprávnené platby za nákupy za viac ako 60 eur. Poškodenému mužovi spôsobili celkovú škodu vyčíslenú na viac ako 145 eur. Obvineným osobám za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Spišskonovoveskí policajti obvinili 15-ročného tínedžera z porušovania domovej slobody v dvoch prípadoch

Spišskonovoveský vyšetrovateľ PZ obvinil 15-ročného tínedžera z Jakloviec z prečinu porušovania domovej slobody v dvoch prípadoch. Začiatkom mája sa obvinený 15-ročný tínedžer spoločne s 13-ročným komplicom dostali cez oplotenie na pozemok rodinného domu na Jarčekovej ulici v obci Jaklovce v Gelnickom okrese a  vlámali sa do kôlne, odkiaľ odcudzili rôzne elektrické náradie (elektrické píly, uhlovú brúsku, elektrický hoblík, krovinorez a iné). Poškodeným majiteľom vznikla odcudzením vecí a poškodením zariadenia škoda vo výške  257 eur.

 V druhom prípade, tiež začiatkom mája, preliezli uzamknutú bráničku, prešli na dvor rodinného domu na Nábrežnej ulici v obci Jaklovce, vlámali sa do dielne a odcudzili z nej rôzne elektrické náradie za vyše 200 eur.

Za tento skutok hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov, mladistvej obvinenej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Aktuálne informácie Policajného zboru môžete nájsť aj na oficiálnej stránke na Facebooku www.facebook.com/policiaslovakia.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]