magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 30.08. 2017
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 05 2017 - 09:25 GMT

Z únosu chlapčeka polícia obvinila 29-ročnú ženu

Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach zo zločinu únosu obvinila 29-ročnú ženu z okresu Košice okolie, ktorá včera (30.8.) predpoludním v jednom z obchodných centier v Košiciach bez súhlasu rodičov zobrala so sebou 4-ročného chlapčeka na neznáme miesto. Obvinená žena sa najprv k dieťaťu prihovorila a spoločne z obchodného centra vyšli von, nastúpili do autobusu MHD a odišli na neznáme miesto. Podľa doterajších zistení sa žena s dieťaťom pohybovala po rôznych obchodných centrách v Košiciach. Polícia ihneď po prijatí oznámenia o podozrení z únosu dieťaťa, krátko pred 13. hodinou, po dieťati a podozrivej osobe vyhlásila pátranie. Polícii sa dieťa bez zranení a podozrivú ženu podarilo vypátrať v popoludňajších hodinách aj vďaka všímavosti vodiča MHD, ktorý upozornil na podozrivé správanie sa cestujúcej s malým dieťaťom. Policajti chlapčeka v náručí vyniesli z autobusu a v služobnom aute ho upokojili. Následne odovzdali rodičom. Podozrivá žena policajtom uviedla, že je chlapcova teta, čo sa po preverení nepotvrdilo. Policajti podozrivú ženu obmedzili na osobnej slobode a predviedli na príslušný policajný útvar. Obvinená žena bola umiestnená do cely policajného zaistenia s podnetom na jej väzobné stíhanie.  Obvinenej žene za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až 8 rokov.

Na Spiši lúpežne prepadol dôchodkyňu

Vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil z obzvlášť závažného zločinu lúpeže 33-ročného muža zo Spišskej Novej Vsi, ktorý sa v pondelok (28.8.) v popoludňajších hodinách lúpežne prepadol 81-ročnú dôchodkyňu zo Spišskej Novej Vsi.Tej sa snažil v podchode budovy na Zimnej ulici v Spišskej Novej Vsi vytrhnúť kabelku z ruky. Poškodená žena kabelku udržala, pričom počas zápasu o kabelku ju obvinený násilím stiahol na zem. Na to dôchodkyňa kabelku z ruky pustila a obvinený muž aj s kabelkou z miesta ušiel.  Napadnutá 81-ročná žena utrpela pri útoku ťažké zranenia. Po oznámení skutku polícia podozrivého muža v krátkom čase vypátrala a následne umiestnila do cely policajného zaistenia. Obvinený muž je stíhaný väzobne.  V prípade dokázania viny obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.

 


 

 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]