magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 05.10.2017
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 06 2017 - 09:58 GMT

Chcela odcudziť šaty, mala u seba drogy

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, včera (4.10.) obvinil 53-ročnú Košičanku.

Obvinená žena v utorok (3.10.) počas realizácie priestupku proti majetku hliadkou OO PZ Staré mesto v jednom z košických nákupných centier prechovávala pri seba 1 kus injekčnej striekačky s obsahom 0,11 gramov bielej kryštalickej látky s obsahom metamfetamínu, z ktorej by bolo možné vyrobiť 2 až 9 obvykle jednorázových dávok, a 1 ks injekčnej striekačky s obsahom 0,52 gramov svetlohnedej kryštalickej látky s obsahom metamfetamínu, z ktorej by sa dalo vyrobiť 10 až 42 obvykle jednorázových dávok, pričom tieto skutočnosti boli potvrdené expertíznym skúmaním. Obvinená žena bola umiestnená do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach spracoval podnet na jej väzobné stíhanie. Za uvedený skutok jej hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov.

Okrem svojej podpálil aj susediacu stodolu

Včera (4.10.) krátko pred 15. hodinou došlo v obci Koromľa (okr. Sobrance) k požiaru stodoly. Podľa doterajších zistení 66-ročný muž z okresu Sobrance úmyselne podpálil seno vo svojej stodole, ktorá sa nachádzala v zadnej časti dvora rodinného domu. Z horiacej stodoly sa oheň následne preniesol na stodolu vo vedľajšom dvore neobývaného rodinného domu, ktorá aj so senom, rôznym náradím a ďalšími vecami nachádzajúcimi sa v stodole úplne zhorela. Požiar bol uhasený príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru. Zisťovateľ príčin požiaru Hasičského a záchranného zboru ako príčinu požiaru uviedol úmyselné podpálenie stodoly. Predbežná celková škoda bola vyčíslená na 5.000 eur. 66-ročný podozrivý muž bol na mieste zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia.  

Poverený príslušník OO PZ Sobrance začal trestné stíhanie pre prečin poškodzovanie cudzej veci. V tomto prípade sa trestná sadzba pohybuje od šesť mesiacov do 3 rokov. 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]