magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 16.12.2017
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 18 2017 - 19:47 GMT

Chodci, zvýšte opatrnosť! Vodiči predvídajte a zbystrite pozornosť!

Predvianočná nákupná horúčka, stres a nervozita sa čoraz častejšie stávajú charakteristickými pre predsviatočné obdobie. Mnohí na poslednú chvíľu zháňajú darčeky a zamyslene sa „presúvajú“ z jedného nákupného centra do druhého. Častokrát pri tom zabúdajú na vlastnú bezpečnosť a obozretnosť na cestách.

V priebehu uplynulého 50. týždňa došlo na cestách Košického kraja k 11 dopravným nehodám s účasťou chodca, pričom len počas uplynulého víkendu sa stali 4 z nich.

Polícia preto opätovne apeluje na vodičov, aby predvídali, zbystrili pozornosť všade tam, kde je predpoklad pohybu chodcov, aby mohli včas reagovať. Rešpektovali zvýšený počet chodcov, boli opatrní a ohľaduplní, svoju jazdu prispôsobili poveternostným podmienkam, plne sa venovali vedeniu vozidla a sledovali situáciu v cestnej premávke.

V piatok (15.12.) v ranných hodinách došlo na priechode pre chodcov pred miestnymi potravinami v Slovenskom Novom Meste (okr. Trebišov) k zrážke chodkyne s osobným motorovým vozidlom zn. Fiat Punto. Podľa predbežnej lekárskej správy chodkyňa utrpela ľahké zranenia.

Podľa doterajších informácií prechádzal v sobotu (16.12.) krátko pred 4. hodinou ráno cez vozovku na Fibichovej ulici v Košiciach chodec mimo vyznačeného priechodu pre chodcov. Následne došlo k zrážke s osobným motorovým vozidlom zn. Kia Ceed, pričom podľa predbežnej lekárskej správy utrpel chodec po zrážke s vozidlom ťažké zranenia. Pravdepodobne z dôvodu nepozornosti vošla krátko po 14. hodine chodkyňa na Štúrovej ulici v Košiciach do jazdnej dráhy električke MHD. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpela chodkyňa ľahké zranenia. V ten istý deň o 19. hodine utrpel ťažké zranenia chodec, ktorý prechádzal po riadne vyznačenom priechode pre chodcov na križovatke Moyzesovej a Zbrojničnej ulice v Košiciach, pričom ho zachytilo osobné motorové vozidlo zn. Seat Ibiza.

Požitie alkoholických nápojov u vodičov vo všetkých prípadoch zistené nebolo. Presná príčina vzniku dopravných nehôd, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania, resp. objasňovania.

Polícia apeluje na chodcov, aby sledovali premávku, prechádzali cez cestu na miestach na to určených, vyhýbali sa rizikovým úsekom, dostatočne sa presvedčili, či môžu vstúpiť na vozovku bez hroziaceho nebezpečenstva, boli označení reflexnými prvkami na viditeľnom mieste a nenosili tmavé oblečenie, nepreliezali zábradlia a neriskovali tak svoj život, či životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Všetkých účastníkov cestnej premávky vyzývame, aby sa správali zodpovedne, rešpektovali pravidlá cestnej premávky a aj vlastnou zodpovednosťou prispeli k bezpečnosti na cestách.

   



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]