magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 03 a 04.02.2018
@ Aktuálne -> Polícia      Feb 05 2018 - 08:04 GMT

Pri dopravnej nehode v Trebišovskom okrese vyhasol život

Včera (4.2.) krátko pred 02.30 hod. došlo na úseku cesty medzi mestom Trebišov aobcou Zemplínske Hradište (okr. Trebišov) k tragickej dopravnej nehode.Podľa doterajších zistení viedol 43-ročný Trebišovčan osobné motorové vozidlo zn. Dacia Logan v smere od mesta Trebišov na obec Kožuchov (okr. Trebišov), kde v úseku cesty pred križovatkou vedúcou k obci Zemplínske Hradište z doposiaľ nezistených príčin prešiel s vozidlom z pravého jazdného pruhu cez ľavý jazdný pruh, následne zišiel z vozovky a čelne narazil do stromu. Vodič pri dopravnej nehode utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Požitie alkoholu bude zisťované pri pitve. Na mieste dopravnej nehode bol prítomný aj znalec z odboru cestná doprava. Predbežná škoda na vozidle bola vyčíslená na 5.000 eur. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Vodič pod vplyvom alkoholu narazil do chodcov

V sobotu (3.2.) krátko po 19.30 hod. viedol 32-ročný muž z okresu Košice-okolie osobné motorové vozidlo zn. Lada Niva v smere od mesta Medzev na Vyšný Medzev (okr. Košice-okolie), kde na rovnom úseku cesty sa pravdepodobne nevenoval plne vedeniu vozidla a včas nezaregistroval osvetlenú skupinku chodcov. Do 18-ročného muža z okresu Košice-okolie a 17-ročnej Košičanky, idúcich vedľa seba, narazil prednou časťou vozidla. Obaja po náraze utrpeli podľa predbežnej lekárskej správy ľahké zranenia. Vodič bol na mieste podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,58 mg/l alkoholu v dychu (1,21 promile), pričom opakované dychové skúšky mali stúpajúcu tendenciu. K iným zraneniam ani škode na majetku nedošlo.

Vodič bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník Policajného zboru vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Za uvedený skutok mu hrozí trest odňatia slobody na 2 roky.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]