magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 26.02.2018
@ Aktuálne -> Polícia      Feb 27 2018 - 14:39 GMT

Košickí policajti objasnili ďalšie lúpeže

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil dvoch 17-ročných tínedžerov, 17-ročného Jozefa z okresu Trebišov a 17-ročného Daniela z Košíc (obaja t. č. umiestnení v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody), ktorí pred dvoma mesiacmi spoločne s maloletým 13-ročným chlapcom lúpežne prepadli 39-ročného muža z Košíc na chodníku v MČ Košice Západ. Podľa doterajšieho vyšetrovania maloletý chlapec udrel muža konárom po hlave, obvinený Daniel ho potkol, pričom muž spadol na zem. Tam ho udierali po tele a hlave. Počas tohto útoku obvinený Jozef vybral poškodenému mužovi z vrecka mobilný telefón. Potom všetci z miesta ušli. Poškodenému mužovi spôsobili ľahké zranenia. Odcudzený mobilný telefón polícia poškodenému mužovi vrátila. Za tento skutok hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov, mladistvým osobám sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Zo zločinu lúpeže obvinil vyšetrovateľ PZ aj 25-ročného Milana z Košíc, ktorý 19. januára tohto roka v podchode medzi bytovými domami na Čínskej ulici v Košiciach pristúpil zozadu k poškodenému 17-ročnému Košičanovi, zatlačil k stene podchodu a následne ho päsťou niekoľkokrát udrel do tváre. Potom ho zvalil na chodník, kde ho udieral do tváre.  Obvinený Milan sa tínedžera opýtal aký má telefón a koľko peňazí má pri sebe. Poškodený mladík mu z obavy o svoj život a zdravie vydal svoj mobilný telefón a peňaženku, z ktorej si obvinený vybral 18 eur a peňaženku zahodil. Po výzve, aby obvinenému dal aj topánky, mu ešte nakoniec podal topánky, ktoré si vyzul. Obvinený muž potom z miesta ušiel.  Po fyzickom útoku poškodený tínedžer  utrpel ľahké zranenia a bola mu spôsobená škoda vo výške 278 eur. Obvinenému Košičanovi hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na tri až osem rokov.  

Chcela si zapnúť autorádio, namiesto toho auto naštartovala, dve deti sa zranili

Včera (26.2.) okolo obeda došlo v meste Veľké Kapušany v Michalovskom okrese k zraneniu dvoch osôb vo veku 7 a 13 rokov pri udalosti, ktorá sa stala mimo cesty. Miestna 34-ročná žena si sadla na miesto vodiča do vozidla zn. Škoda Felícia, ktoré bolo zaparkované na Čičarovskej ulici na voľnej ploche mimo komunikácie. Žena chcela zapnúť autorádio v aute, pričom namiesto toho pretočila kľúčom, ktorý sa nachádzal v spínacej skrinke. Následne došlo k naštartovaniu vozidla, ktoré sa pohlo vpred. Pred vozidlom sa nachádzali dve deti, do ktorých vozidlo narazilo a zranilo ich. Podľa predbežných lekárskych správ staršie z detí utrpelo ťažké zranenia, mladšie sa zranilo ľahko. Žena nie je držiteľkou žiadneho vodičského oprávnenia, požitie alkoholu u nej zistené nebolo. Na vozidle vznikla škoda 300 eur. Polícia v súvislosti s touto udalosťou začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví, bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania.

Polícia na Spiši obvinila z výtržníctva dvoch mladíkov, ktorí sa do okoloidúcich áut snažili kopať, ohrozovali seba i ostatných účastníkov

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Spišské Vlachy obvinil  z prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva dvoch mladíkov vo veku 19 a 23 rokov z obce Žehra, ktorí v auguste minulého roku pod vplyvom alkoholu, hrubým a neslušným spôsobom na mieste verejnosti prístupnom, v prítomnosti skupiny osôb mladších ako osemnásť rokov, na ceste za mestom Spišské Vlachy v okrese Spišská Nová Ves opakovane vchádzali na vozovku, kde sa verbálne napádali. Počas toho ako prechádzali okoloidúce vozidlá, snažili sa do nich kopnúť a tým vystavovali nebezpečenstvu osádky vozidiel, ostatných účastníkov cestnej premávky ako i seba samých. V konkrétnej situácii, kedy prechádzalo okolo osobné motorové vozidlo zn. Škoda Felícia, mladší z obvinených vošiel vozidlu priamo do smeru jazdy, pričom došlo k jeho stretu s vozidlom. V tej chvíli starší z obvinených kopol do dverí vozidla. Obom obvineným za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na tri roky. 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]