magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 28.02.2018
@ Aktuálne -> Polícia      Mar 01 2018 - 12:47 GMT

Dôchodcu zachytil vodič BMW spätným zrkadlom

Včera (28.2.) o 18.00 hod. došlo v obci Veľká Ida v okrese Košice okolie k dopravnej nehode medzi osobným motorovým vozidlom zn. BMW, ktoré viedol 25-ročný vodič z okresu Košice okolie a 76-ročným chodcom z uvedenej obce. Podľa doterajších zistení vodič, ktorý sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, zachytil chodca spätným zrkadlom pri jednom z rodinných domov na Hlavnej ulici v uvedenej obci na rovnom a osvetlenom úseku cesty. Chodec sa v čase zrážky nachádzal na kraji cesty. Následkom zrážky chodec spadol na vozovku. Chodec pri dopravnej nehode utrpel podľa predbežnej lekárskej správy zranenia s predbežnou dobou liečenia do 42 dní. Zo zraneniami bol prevezený do nemocnice. U vodiča i chodca bola dychová skúška negatívna. Škoda na vozidle bola predbežne vyčíslená na 300 eur. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti, ako aj presná príčina jej vzniku a miera zavinenia, sú predmetom vyšetrovania.

Polícia vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby prispeli k väčšej bezpečnosti na cestách dodržiavaním dopravných predpisov, správali sa zodpovedne, sledovali situáciu v cestnej premávke. Apelujeme na vodičov, aby sa plne venovali vedeniu vozidla a sledovali situáciu okolo seba. Chodcom pripomíname, že použitie reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti prispieva k ich bezpečnosti a znižuje riziko stretu vozidla s chodcom. Reflexný prvok na oblečení uvidí vodič na 200 metrov, toho istého chodca v tmavom oblečení spozoruje na niekoľko desiatok metrov a nemá veľa času reagovať.

Polícia obvinila rodičov polročného dieťaťa z usmrtenia

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach z prečinu usmrtenia obvinil 25-ročnú ženu a 28-ročného muža z okresu Michalovce, ktorí ako rodičia nebohého 6-mesačného dieťaťa, porušili zákonom uloženú dôležitú povinnosť sústavne a dôsledne poskytovať starostlivosť o zdravie ich dieťaťa tým, že podcenili príznaky jeho ochorenia a včas s ním nenavštívili zdravotnícke zariadenie. V dôsledku toho dieťa začiatkom januára zomrelo v nemocnici na urgentnom príjme. Zo záverov znaleckého posudku vyplynulo, že bezprostrednou príčinou smrti dieťaťa bol akútny zápal pľúc, pričom jeho smrti sa dalo zabrániť skorším vyhľadaním lekárskej pomoci. Rodičia dieťaťa však vyhľadali lekársku pomoc až v štádiu zlyhávania vitálnych funkcií dieťaťa.

Obvineným rodičom za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]