magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 28.03.2018
@ Aktuálne -> Polícia      Mar 29 2018 - 14:23 GMT

Pri dopravných nehodách sa chodci ťažko zranili, polícia vyzýva k zvýšenej opatrnosti na cestách aj počas blížiacich sa veľkonočných sviatkov

Včera (28.3.) sme v Košiciach zaznamenali dopravné nehody s účasťou chodcov, pri ktorých najzraniteľnejší účastníci cestnej premávky utrpeli ťažké zranenia. Podľa doterajších zistení k jednej nehode došlo v ranných hodinách na parkovisku v centre mesta, kde vodičovi vozidla zn. Škoda Octavia vošla do jazdnej dráhy chodkyňa, ktorá vyšla spoza vozidla. Pri nehode chodkyňa utrpela ťažké zranenia. Dychové skúšky účastníkov dopravnej nehody boli negatívne. Vo večerných hodinách došlo k ťažkému zraneniu chodca pri dopravnej nehode v úseku cesty cca 200 metrov pred križovatkou v smere zo Šebastoviec na Valaliky. Vodič vozidla zn. Škoda Superb narazil do chodca, ktorý sa nachádzal uprostred vozovky. Požitie alkoholu u vodiča zistené nebolo. Chodcovi bola za účelom zistenia požitia alkoholických nápojov odobratá krv. Bližšie okolnosti, presná príčina a miera zavinenia dopravných nehôd, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa správali zodpovedne, rešpektovali pravidlá cestnej premávky a vlastnou zodpovednosťou prispeli k bezpečnosti na cestách.

Šťastnú cestu cez Veľkú noc

S blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami polícia upozorňuje vodičov ako aj ostatných účastníkov cestnej premávky, aby sa v preplnených uliciach navzájom rešpektovali, dodržiavali dopravné predpisy a predchádzali tak nešťastiam na cestách. V súvislosti so zvýšením intenzity cestnej premávky počas veľkonočných sviatkov budú policajti podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na hlavných cestných ťahoch. Dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách, nehodových miestach, úsekoch a tiež všade tam, kde bude predpoklad zvýšenej intenzity premávky. Policajti sa zamerajú aj na kontrolu dodržiavania najvyšších dovolených rýchlostí a dodržiavanie zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok, aby chránili slušných účastníkov cestnej premávky. Opäť upozorňujeme, že vodiči pod vplyvom alkoholu v žiadnom prípade nepatria na cesty. Takíto vodiči môžu spôsobiť nehodu aj tam, kde by tak za iných okolností neurobili.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]