magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 10.05.2018
@ Aktuálne -> Polícia      May 14 2018 - 10:39 GMT

Krátko po čine zadržali košickí policajti tínedžera, ktorý lúpežne prepadol tri rovesníčky

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach zo zločinu lúpeže obvinil 17-ročného Ondreja z Košíc, ktorý v stredu (9.5.) popoludní v MČ Košice Západ lúpežne prepadol tri študentky vo veku 17 a 18 rokov.

Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinený mladík najprv pristúpil k 17-ročnej dievčine, ktorej sa pokúsil stiahnuť z ramena ruksak. Tá začala kričať. Keď sa obvinený Ondrej otočil, dievčina to využila a utiekla. O 10 minút si vyhliadol 18-ročnú študentku, vyskočil spoza stojaceho auta a začal jej ťahať kabelku prevesenú cez rameno. Keď zakričala, že zavolá políciu, obvinený Ondrej sa zľakol a kabelku pustil. Potom poškodená dievčina zrýchleným krokom z miesta činu odišla. O pár minút na to lúpežne prepadol ďalšiu 17-ročnú študentku, ktorej sa pokúsil vytrhnúť kabelku prevesenú cez rameno. To sa mu aj po krátkom zápasení o kabelku podarilo, potom aj s „lupom“ z miesta ušiel.

Dve z poškodených dievčat udalosť oznámili na policajnom útvare PZ. V priebehu 5 minút vyslaní policajti OO PZ Košice Západ podozrivú osobu zdržali neďaleko miesta činu. Ku skutku sa priznal a policajtom ukázal miesto, kde ukryl svoj „lup“. Následne osobu podozrivú zo spáchania trestného činu lúpeže obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na policajné oddelenie.

Obvinený Košičan bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. Poškodeným osobám zranenia nespôsobil, pričom jednej z nich spôsobil škodu vo výške 50 eur. Za tento skutok, spáchaný na chránenej osobe, hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Opitý, „zrámoval“ dve autá a z miesta odišiel, policajti vodiča vypátrali

Trebišovskí dopravní policajti z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili  53-ročného Trebišovčana, ktorý včera (10.5.) dopoludnia na Ulici T.G. Masaryka v Trebišove viedol vozidlo zn. Hyundai, pričom pravdepodobne z dôvodu nepozornosti narazil do bočnej časti vozidla zn. Renault Megane, ktoré bolo zaparkované pri okraji vozovky. Vodič však pokračoval v jazde a  narazil do ďalšieho zaparkovaného vozidla zn. Citroen Berlingo. Po dopravnej nehode z miesta zrážky odišiel, pričom policajti vodiča zakrátko vypátrali a podrobili  dychovej skúške. V dychu mu namerali hodnotu 0,72 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,50 promile. Vodiča zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Pri dopravnej nehode bola celková škoda na vozidlách predbežne vyčíslená  na 700 eur. Pri zrážke vozidiel k zraneniu osôb nedošlo. Tomuto nezodpovednému vodičovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Alkohol za volant nepatrí !

Opäť vyzývame vodičov, že alkohol za volant nepatrí! Jazdou pod vplyvom alkoholu vodiči ohrozujú nie len seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky. Bezpečná jazda si vyžaduje maximálnu sústredenosť, opatrnosť a ostražitosť v cestnej premávke sú veľmi dôležité. Len vďaka nim možno predísť tragédiám a škodám na majetku.

K väčšej bezpečnosti na cestách môže prispieť každý účastník cestnej premávky svojím zodpovedným správaním a dodržiavaním pravidiel cestnej premávky. Ak  budeme všetci vzájomne dodržiavať pravidlá cestnej premávky a správať sa k sebe navzájom ohľaduplne, bude náš pohyb po ceste či chodníku bezpečný.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]