magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 10.06.2018
@ Aktuálne -> Polícia      Jun 12 2018 - 19:23 GMT

V okolí Košíc sa cez víkend odohrala rodinná dráma

Policajti z okresu Košice okolie v nedeľu (10.6.) z prečinu nebezpečného vyhrážania v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví obvinili 34-ročného muža z okresu Košice okolie.

Obvinený muž v sobotu (9.6.) vo večerných hodinách v izbe jedného z rodinných domov v okrese Košice okolie pod vplyvom alkoholu niekoľkokrát fyzicky napadol, slovne sa vyhrážal a s nožom v ruke ohrozoval poškodenú 35-ročnú ženu z okresu Košice okolie, pričom bezdôvodne mal obvinený muž napadnúť aj 2 maloleté deti poškodenej ženy.

V uvedenú dobu muž tieto osoby násilím odviedol do domu, kde ich zadržiaval. Po príchode na miesto bol hliadkami vyzvaný na súčinnosť, avšak na výzvy zasahujúcich hliadok nikto nereagoval. Nakoľko vzniklo dôvodné podozrenie, že je ohrozený život a zdravie osôb, bolo v zmysle zákona rozhodnuté o vstupe do obydlia a príslušníci Pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ Košice násilne vnikli do priestorov rodinného domu, kde boli nájdené všetky osoby. Obvinený muž bol voči zakročujúcim hliadkam agresívny, nereagoval ani na opakované výzvy, kládol aktívny odpor a pokúšal sa o útek, preto boli voči nemu použité donucovacie prostriedky. Na miesto bolo privolaná RZP, ktorá poškodenú ženu previezla na vyšetrenia do nemocnice.

Počas vykonávania potrebných procesných úkonov bolo zistené, že muž bol v uplynulých rokoch právoplatne odsúdený za niekoľko, aj násilných, prečinov.

Muž bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,40 mg/l alkoholu v dychu (0,83 promile) a bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie.

V prípade dokázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]