magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 07.09 .2018
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 10 2018 - 19:22 GMT

Polícia na Spiši vyšetruje lúpeže detí

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Spišskej Novej Vsi vyšetruje lúpež, ku ktorej došlo včera (9.9.) okolo obeda v Krompachoch v okrese Spišská Nová Ves. Zo skutku sú podozrivé štyri maloleté vo veku 11 a 12 rokov, ktoré lúpežne prepadli 70-ročného dôchodcu idúceho po chodníku smerom k železničnej stanici. Podľa doterajšieho vyšetrovania jeden z páchateľov dôchodcu kopol do nôh zozadu. Ten však našťastie nespadol a začal sa brániť palicou, ktorou sa podopieral pri chôdzi. Všetci štyria potom začali hádzať na poškodeného dôchodcu kamene. Po chvíli ďalší z páchateľov kopol dôchodcu do chrbta, tentokrát stratil rovnováhu a spadol. Keď ležal na zemi, z vrecka mu ďalší „zo štvorlístka“ vybral peňaženku, v ktorej mal finančnú hotovosť 25 eur, osobné a iné doklady. Podľa predbežnej lekárskej správy dôchodca pri fyzickom útoku utrpel ľahké zranenia. Vzhľadom na to, že v danom prípade ide o podozrivé osoby, ktoré sú maloleté, a teda pre nedostatok veku nie sú trestne zodpovedné, vec bude podľa Trestného poriadku odložená pre neprístupnosť trestného stíhania.

K obdobnému skutku došlo aj v Spišskej Novej Vsi, kde pred týždňom došlo k lúpežnému prepadnutiu maloletej osoby. Vyšetrovateľ PZ v danej veci vedie trestné stíhanie pre trestný čin lúpeže. Našťastie v tomto prípade poškodená osoba neutrpela žiadne zranenia. V priebehu vyšetrovania boli osoby podozrivé z tohto skutku stotožnené, ide o 4 maloleté osoby. Po vykonaní potrebných procesných úkonov bude trestné stíhanie pre neprípustnosť zastavené.

V súvislosti s trestnou činnosťou maloletých osôb bude polícia skúmať prípadnú trestno-právnu zodpovednosť ich rodičov pre podozrenie z trestného činu ohrozovania mravnej výchovy mládeže. 

Polícia objasnila ďalšiu lúpež vďaka služobnému psovi BLACKOVI

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach vzniesol obvinenie za zločin lúpeže voči 34-ročnému Michalovčanovi, ktorý v sobotu (8.9.) vo večerných hodinách na Kuzmányho ulici v Michalovciach lúpežne prepadol 55-ročného muža z Trebišovského okresu. Tomuto najprv vytrhol z úst cigaretu, chytil mu obe ruky a prehľadal mu vrecká. Potom poškodenej osobe násilím z vrecka odcudzil mobilný telefón, bez ujmy na zdraví. Páchateľ po čine z miesta ušiel.  Podozrivú osobu krátko po skutku polícia zdržala a obmedzila na osobnej slobode. A to vďaka BLACKOVI služobnému psovi, ktorý na mieste činu zachytil stopu, sledoval ju približne 400 metrov až páchateľovi, u ktorého bol nájdený odcudzený mobil.  Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]