magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 19.09 .2018
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 21 2018 - 14:48 GMT

Polícia objasnila ďalšiu lúpež

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil troch mladistvých tínedžerov vo veku 15,16 a 17 rokov (dvaja z okresu Snina, jeden zo Sobraniec). Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinení v sobotu (15.9.) nadránom podišli k 35-ročnému mužovi, ktorý sedel na betónovom kvetináči na parkovisku autobusovej stanice v Sobranciach, kde ho zvalili na zem, kopali doňho a udierali po celom tele. Pritom od neho pýtali peniaze. Poškodený muž zo strachu o svoj život a zdravie obvineným vydal 50 eur. To sa im asi málilo, pretože muža opäť fyzicky napadli, prehľadali vrecká a násilím mu z vreciek odcudzili mobilný telefón, škatuľku cigariet aj 5 eur. Potom z miesta ušli. Poškodený muž našťastie žiadne zranenia neutrpel. Obvinené osoby sú stíhané väzobne. Za tento skutok hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov, mladistvým osobám sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Muž predávajúci „Herbu“ skončil v rukách polície

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove zo zločinu šírenia toxikománie obvinil 31-ročného Kolomana z Trebišova. Obvinený muž si najmenej od začiatku tohto roka od doposiaľ nestotožnenej osoby za účelom ďalšej distribúcie zadovážil inú návykovú látku než alkohol, a to dizajnérsku drogu „Herba-Mamba“, ktorú následne v mieste trvalého bydliska prechovával, delil na dávky a predával užívateľom, medzi ktorými boli aj mladistvé osoby. Túto drogu predával ako aj vymieňal za rôzne veci ďalším užívateľom Počas vykonanej domovej prehliadky bola v byte obvineného zaistená zelená sušina. Predbežným expertíznym skúmaním bolo zistené, že v danom prípade išlo o takmer 23 gramov rastlinného materiálu, u ktorého bola zistená prítomnosť látky, považovaná za „novú dizajnérsku drogu“, predstavujúca veľké riziko poškodenia zdravia.

Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ PZ zároveň spracoval podnet na vzatie obvineného do väzby. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na tri až 8 rokov.

Polícia obvinila vodiča za jazdu pod vplyvom alkoholu, má doživotný zákaz viesť vozidlá

Vodiča, ktorého policajti v Michalovskom okrese odhalili opitého za volantom, už pozná svoj trest. Okrem iného dostal zákaz činnosti viesť motorové vozidlá doživotne. Vodiča, 34-ročného Emila z Michalovského okresu, policajti zastavili a kontrolovali  začiatkom tohto týždňa po tom, ako jazdil po ceste zo strany na stranu. Pri kontrole javil známky požitia alkoholu. Dychová skúška to potvrdila. Vodič „nafúkal“ 1,02 mg/l alkoholu v dychu, čo je  prepočte 2,13 promile. Polícia obvinila vodiča z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a vec realizovala v tzv. super rýchlom konaní. Vodič už pozná aj svoj trest. Pod vplyvom alkoholu šoféroval aj v minulosti, za čo bol odsúdený, a to nielen na Slovensku.  

Pri dopravnej nehode sa chodkyňa ťažko zranila, polícia vyzýva k zvýšenej opatrnosti

Včera (19.9.) o 20,20 hodine došlo na priechode pre chodcov križovatky ulíc Komenského – Strojárenská v Košiciach k dopravnej nehode, pri ktorej chodkyňa utrpela ťažké zranenia. Podľa doterajších zistení vodič (37) vozidla zn. Škoda Fabia odbočoval s vozidlom zo Strojárenskej ulice na Komenského, pričom na priechode pre chodcov zrazil 35- ročnú chodkyňu. Požitie alkoholu u vodiča zistené nebolo. Udalosť prevzal vyšetrovateľ PZ, ktorý vo veci začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.  Bližšie okolnosti, presná príčina vzniku a miera zavinenia dopravnej nehody, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Polícia vyzýva účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách. Vodičov vyzývame, aby na miestach, kde je predpoklad pohybu chodcov, zvýšili svoju pozornosť. Chodcov, aby sa pred vstupom na priechod pre chodcov presvedčili, či tak môžu urobiť bez nebezpečenstva. Buďte na cestách voči sebe navzájom ohľaduplní a tolerantní. Vráťte sa domov k svojim blízkym zdraví a živí.



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]