magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 11.10.2018
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 12 2018 - 12:48 GMT

Za útok nožom ho vyšetrovateľ obvinenil

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu obvinil 55-ročného Dušana zo Spišskej Novej Vsi.

Obvinený muž v pondelok (8.10.) krátko po 20.30 hodine v svojpomocne postavenom drevenom dome v jednom z lesov v Spišskej Novej Vsi, bez predchádzajúcej slovnej hádky a pod vplyvom alkoholu, fyzicky napadol 39-ročného miestneho muža. Niekoľkokrát ho nožom zasiahol do rôznych častí tela a slovne sa mu vyhrážal. Podľa predbežnej lekárskej správy poškodenému mužovi spôsobil ľahké zranenia. Obvinenému mužovi, ktorého sudca Okresného súdu v Spišskej Novej Vsi vzal dnes (11.10.) do väzby, hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov.

Za kšefty s cudzími autami už čelí obvineniu

V pondelok (8.10.) boli v Košiciach na základe príkazu súdu a príkazu vyšetrovateľa vykonané 2 domové prehliadky, prehliadka nebytových priestorov a prehliadka osobného motorového vozidla. Počas prehliadok boli zaistené rôzne listinné dôkazy svedčiace o tom, že obvinený muž ešte s minimálne jednou osobou manipulovali s vozidlami, ktorých neboli vlastníkmi, nakladali s nimi ako s vlastnými a na základe rôznych falošných podkladov ich vyvážali a predávali na Ukrajinu doposiaľ nestotožneným osobám. Svojim konaním tak poškodeným osobám spôsobili škodu predbežne vyčíslenú na viac ako 64.000 eur.

Po vyhodnotení všetkých získaných dôkazov vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach zo zločinu sprenevery spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil 41-ročného Košičana, ktorého včera (10.10.) vzal sudca Okresného súdu Košice I do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.

Sudca Okresného súdu Košice II vzal včera (10.10.) do väzby aj 18-ročného Jána z okresu Sobrance, ktorého vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. O prípade sme Vás informovali prostredníctvom tlačovej správy Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach dňa 8. 10. 2018

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]