magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 07 a 06. 01..2019
@ Aktuálne -> Polícia      Jan 09 2019 - 09:47 GMT

Polícia na objasnení protiprávneho konania v Košiciach intenzívne pracuje

V súvislosti s protiprávnym konaním, o ktorom sme Vás informovali včera (06.01.) prostredníctvom tlačovej správy Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach (http://www.minv.sk/?aktuality-kosice&sprava=policia-v-kosiciach-preveruje-podozrenie-z-vytrznictva), polícia vo veci intenzívne koná. Keďže konanie zachytené na videozázname sa v najväčšej pravdepodobnosti týka mladistvých osôb, a nie je vylúčené ani to, že účastníkmi môžu byť aj maloleté osoby, prípad bude prikázaný do vyšetrovania konkrétnemu útvaru v pôsobnosti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Príslušníci Policajného zboru preveria v rámci vyšetrovania všetky súvislosti, nevynímajúc otázku organizovanosti či finančnej podpory. Vzhľadom na citlivosť uvedeného prípadu polícia nebude počas vyšetrovania poskytovať žiadne čiastkové informácie ani sa nebude vyjadrovať k okolnostiam prípadu. Odpovede na otázky by malo dať vyšetrovanie prípadu a verejnosť budeme o výsledku vyšetrovania, samozrejme, informovať hneď, ako to situácia vo vyšetrovaní dovolí.

Zároveň žiadame širokú verejnosť aj médiá, aby v danom prípade nezasahovali do vyšetrovania, pretože ďalšou medializáciou prípadu by mohli zmariť prácu príslušníkov Policajného zboru, ktorí sa podieľajú na stotožnení osôb zachytených na videozázname a na objasnení celého protiprávneho konania.

Polícia v Košiciach preveruje podozrenie z výtržníctva

Dňa 6.1. v dopoludňajších hodinách sa polícia počas monitorovania sociálnych sietí dozvedela o videozázname, ktorý zachytáva protiprávne konanie doposiaľ nestotožnených osôb. Ihneď po jeho vyhodnotení začal vo veci konať príslušný útvar Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý nateraz vec preveruje ako podozrenie z trestného činu výtržníctva. Nie je vylúčené, že po vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov a vykonaní všetkých úkonov smerujúcich k zisteniu totožnosti osôb zachytených na videozázname, dôjde v tomto prípade k zmene právnej kvalifikácie.

Polícia dôrazne odsudzuje takéto konanie osôb a v takýchto prípadoch okamžite koná a aj bude konať, a to aj v prípade, ak sa ďalším vyšetrovaním preukáže, že účastníkmi sú mladistvé osoby.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]