magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Filozofická fakulta UPJŠ v Košiciach otvorí brány
@ Aktuálne -> Školstvo      Feb 07 2019 - 13:37 GMT

Dekanka Filozofickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach prof. PhDr. Oľga Orosová, CSc., pozýva študentov maturitných ročníkov stredných škôl a gymnázií, ich vyučujúcich a rodičov a tiež širokú verejnosť na Deň otvorených dverí Filozofickej fakulty UPJŠ v Košiciach, ktorý sa uskutoční v piatok 8. februára 2019 v čase od 9.00 hod. v areáli fakulty na Moyzesovej 9 a Ulici Dr. Kostlivého v historickom centre Košíc.

S hrdosťou oznamujeme, že aj tento ročník DOD sa uskutoční v spolupráci a pod záštitou Generálneho riaditeľstva pre preklad Európskej komisie,“ informuje dekanka FF UPJŠ prof. Oľga Orosová a dodáva, že vo fakultných budovách nazvaných po starogréckych filozofoch – Sokrates, Aristoteles a Platón – sa uskutočnia prezentácie jednotlivých študijných programov a v budove Minerva sa predstavia študentské spolky pôsobiace na Filozofickej fakulte UPJŠ.

Záujemcom ponúkneme aj prezentácie študijných pobytov na zahraničných univerzitách, ktoré realizujeme prostredníctvom programu Erasmus+,“ zdôrazňuje dekanka Orosová s tým, že FF UPJŠ má podpísaných 137 zmlúv s 91 univerzitami v 27 krajinách sveta. „Pozornosť uchádzačov o štúdium na našej fakulte priťahujú aj atraktívne programy dvojitých diplomov magisterského stupňa štúdia – v študijných programoch britské a americké štúdiá, anglický jazyk a francúzsky jazyk pre európske inštitúcie a ekonomiku – a taktiež programy dvojitých diplomov doktorandského stupňa štúdia – v študijných programoch britské a americké štúdiá a slovenské dejiny, kde máme zmluvy s univerzitami v Českej republike, Francúzsku, Grécku, Holandsku, Nemecku, Španielsku, Švédsku a na Ukrajine.

Cieľom podujatia je poskytnúť maturantom a ich rodičom a pedagógom informácie z prvej ruky, aby si mohli vytvoriť reálny obraz nielen o možnostiach štúdia na Filozofickej fakulte UPJŠ, ale aj o nárokoch, ktoré sú na študentov kladené, a tiež o uplatnení sa na trhu práce po skončení štúdia. Uchádzačom budú k dispozícii popri tradičných formách prezentácie aj rôzne netypické formy, napríklad tvorivé dielne, zábavné kvízy a testy, logické hádanky, projekcie študentských filmov a podobne – zoznam aktivít je prístupný na adrese:

https://www.upjs.sk/public/media/20005/DOD-febr2019-program.pdf


Tradičný DOD sa uskutoční pod záštitou Generálneho riaditeľstva pre preklad Európskej komisie Cieľom je poskytnúť maturantom informácie o možnostiach štúdia aj o uplatnení sa na trhu práce po skončení štúdia

PhDr. Marián Gladiš, PhD.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]