magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Pozvánka od historikov
@ Aktuálne -> Školstvo      Mar 05 2019 - 11:08 GMT

Dňa 14. marca 2019 uplynie 80 rokov od vyhlásenia Slovenského štátu. Táto udalosť a dejiny Slovenska v rokoch 1939 – 1945 sú na verejnosti ešte stále vnímané kontroverzne, hoci historici v ich poznaní už neočakávajú žiaden zásadný prelom. Prečo má spoločnosť na Slovensku nedostatok (historickej) pamäti? Aká bola realita a aký je jej obraz? Ako a prečo sú udalosti z rokov 1939 – 1945 prítomné v spoločnosti dodnes? Príďte diskutovať medzi nás v predvečer výročia!

Katedra histórie Filozofickej fakulty UPJŠ v Košiciach Vás srdečne pozýva na diskusiu "14. marec 1939: Out of Memory", ktorá sa uskutoční vo štvrtok 7. marca 2019 o 17.00 hod. v multižánrovej kaviarni Halmi Place na Hlavnej 21 v historickom centre Košíc. Diskutovať budú historici PhDr. Ivan Kamenec, CSc. (Historický ústav SAV) a prof. PhDr. Jan Rychlík, DrSc., dr. h. c. (Masarykùv ústav a Archiv AV ČR)

PhDr. Marián GLADIŠ, PhD.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]