magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 31. 07..2019
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 03 2019 - 11:46 GMT

Vodič, ktorý svojou jazdou spôsobil smrť 4 ľudí, mal v krvi drogy!

Dňa 13. júla tohto roku sme vás prostredníctvom tlačovej správy informovali o čelnej zrážke dvoch vozidiel, ku ktorej došlo v katastri obce Turňa nad Bodvou (okr. Košice okolie).

Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania 20-ročný vodič vozidla zn. VW Golf nedal pri odbočovaní z hlavnej cesty na vedľajšiu cestu prednosť v jazde protiidúcemu vozidlu zn. Alfa Romeo, ktoré viedol 51-ročný vodič. Výsledkom čelnej zrážky boli, žiaľ, 4 vyhasnuté ľudské životy a ďalší 3 ťažko zranení ľudia.

Dychovú skúšku na mieste vykonať nebolo možné. Na zistenie prítomnosti alkoholu alebo iných návykových látok bola vodičovi vozidla zn. VW Golf odobratá krv, u nebohého vodiča bola prítomnosť týchto látok zisťovaná pri pitve.

Výsledok pitvy nebohého muža v súvislosti s požitím alkoholických nápojov bol negatívny. Zarážajúci je však výsledok toxikologického vyšetrenia 20-ročného vinníka Jána. Špecializovaným zdravotníckym pracoviskom bola v jeho krvi zistená prítomnosť metamfetamínu (pervitín), amfetamínu a benzodiazepínov, teda omamných a psychotropných látok, ktoré sú schopné ovplyvniť psychiku ich užívateľa.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach okolie začal bezprostredne po dopravnej nehode trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví. Na základe výsledkov toxikologického vyšetrenia a podľa výsledkov znaleckého skúmania, na ktoré polícia ešte čaká, dôjde aj k zmene právnej kvalifikácie s prísnejšou trestnou sadzbou.

To, že po užití takýchto látok si 20-ročný Ján sadol za volant vozidla aj napriek tomu, že okrem svojho mal zodpovednosť aj za život ďalších 4 ľudí, je maximálne nezodpovedné. Hovorí sa, že každý je strojcom svojho šťastia, tento mladík mal však v rukách životy 4 ľudí,  s ktorými hazardoval. Tento hazard sa mu však nevyplatil. Dvaja najbližší rodinný príbuzní, sediaci s ním v aute, zraneniam, ktoré utrpeli pri dopravnej nehode, podľahli, 2 prežili so zraneniami. Hore nohami však obrátil život aj ďalšej rodine. Smerom z Košíc vracajúci sa muž so ženou už k svojim blízkym, nie vlastnou vinou, nedorazili.

Obviňovať je ľahko, súdiť ťažko. Volant v rukách ktoréhokoľvek vodiča je zbraň, s ktorou treba narábať opatrne, s „čistou hlavou“, sústredene. Život je to najcennejšie, čo každý z nás má. Len maximálna sústredenosť, opatrnosť a ostražitosť môže predísť zbytočným tragédiám, škodám na zdraví či majetku.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]