magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 19 až 22. 08..2019
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 23 2019 - 13:12 GMT

Chodkyňa na rýchlostnej ceste hazardovala so životom, tackala sa v strede cesty

 

Chodkyňa, ktorá sa včera 22.8. v nočných hodinách pohybovala tackavou chôdzou v strede cesty na neosvetlenom úseku po rýchlostnej ceste R2 medzi Perešom a Poľovom v Košiciach bez reflexných prvkov, utrpela pri dopravnej nehode ťažké zranenia. Podľa doterajších zistení vodič vozidla zn. Audi v snahe vyhnúť sa chodkyni strhol vedenie vozidla vľavo, kde narazil do stredových deliacich zvodidiel. Odtiaľ vozidlo odrazilo späť na vozovku a následne narazilo do zvodidiel vpravo. Chodkyňa z miesta odišla smerom k mestskej časti Poľov. O pár minút nezodpovedné správanie chodkyne ju takmer stálo to najcennejšie, život. Vodič vozidla zn. Škoda Superb, ktorý viedol vozidlo po rýchlostnej ceste v smere od mestskej časti Pereš na Poľov, narazil do chodkyne, ktorá sa v tom čase nachádzala v jeho jazdnom pruhu. Pri dopravnej nehode chodkyňa utrpela ťažké zranenia. Požitie alkoholu u oboch vodičov dychová skúška vylúčila. Totožnosť chodkyne polícia zisťuje a tiež skutočnosť, či bola v čase nehody pod vplyvom alkoholu. Pri dopravnej nehode vozidla zn. Audi sa ľahko zranil spolujazdec. Na vozidlách bola škoda predbežne vyčíslená na 9.500 eur.

Bližšie okolnosti, presná príčina dopravných nehôd je predmetom ďalšieho vyšetrovania. 

 

Chodci, hazardovať so životom sa nevypláca! Správajte sa zodpovedne!

V prvom rade je potrebné uviesť, že spomínaný úsek R2 je ZAKÁZANÝ používať iným účastníkom cestnej premávky ako vodičom motorových vozidiel. Podľa zákona o cestnej premávke diaľnicu a rýchlostnú cestu môžu používať len vodiči motorových vozidiel; iným účastníkom cestnej premávky je používanie diaľnice a rýchlostnej cesty zakázané! 

Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa správali na cestách zodpovedne, dodržiavali dopravné predpisy a dávali na seba pozor. Vodiči, sledujte situáciu v cestnej premávke! Chodci, buďte opatrní, používajte reflexné prvky za zníženej viditeľnosti. Je to vaša povinnosť!

Kedy si účastníci cestnej premávky uvedomia, že hazardovať so životom sa nevypláca? Pomôže viac prevencia alebo represia? Dookola opakujúce sa preventívne rady polície, tisíce rozdaných reflexných prvkov, prednášky na školách, upozornenia, dohováranie či pokuty, nič z toho nepadá na úrodnú pôdu.


20.08.

 

Polícia objasnila ďalšiu lúpež, obvineniu čelí iba 15-ročný chlapec

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Trebišove zo zločinu lúpeže obvinil 15-ročného Alexa z Trebišova, ktorý podľa doterajšieho vyšetrovania v pondelok /19.8./ vo večerných hodinách na chodníku v blízkosti centra mesta Trebišov podišiel k poškodenému 36-ročnému miestnemu mužovi, ktorý stál opretý o barle. Zvalil ho na zem, kde ho fyzicky napadol, „Uštedril“ mu aj pár kopancov. Potom mu z vrecka zobral 5 eur a náramkové hodinky. Muža nechal ležať na zemi a išiel smerom k neďalekému obchodnému centru, kde pýtal peniaze od 16-ročného tínedžera. Keď mu tínedžer odmietol peniaze dať a dal sa na útek, obvinený ho dobehol, sotil doňho, pričom spadol na zem, kde ho ešte kopol. Obvinený potom  tínedžerovi z vrecka zobral 2 eurá a z miesta ušiel. Netrvalo dlho a krátko po čine trebišovskí policajti podozrivého chlapca vypátrali a zadržali. Poškodenému mužovi spôsobil zranenia pery a zlomeninu nosových kostí s dobou liečenia nad 7 dní, poškodený 16-ročný tínedžer zranenia pri fyzickom útoku neutrpel. 

Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na väzobné stíhanie. Za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na 7 až dvanásť rokov, pretože bol čin spáchaný na chránenej osobe. Mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu. 

 

Fyzicky napadol muža a skryl sa v kukuričnom poli, už je „v rukách“ polície

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach okolie po vykonaní potrebných procesných úkonov a zabezpečení dôkazov obvinil z trestného činu ublíženia na zdraví 16-ročného Rastislava z okresu Košice okolie.

V pondelok /19.8./ v nočných hodinách boli policajné hliadky vyslané do obce Čaňa v okrese Košice okolie, kde malo dôjsť k incidentu v miestnom pohostinstve. Po príchode na miesto už záchranári RZP prevážali zranenú osobu do nemocnice. Po preverení situácie policajti na mieste zistili, že na terase pohostinstva  došlo k slovnej hádke medzi dvoma zákazníkmi, pričom 44-ročný miestny muž chcel situáciu upokojiť a bitke zabrániť, keď vtom pribehol obvinený tínedžer a fyzicky muža napadol. Po údere do tváre poškodený muž spadol na betónovú podlahu, následkom čoho utrpel ťažké zranenia. Podozrivý mladík z miesta ušiel, avšak krátko po čine ho policajti vypátrali v kukuričnom poli za osadou.    

     Obvinený tínedžer bol umiestnený do cely policajného zaistenia.  Zároveň vyšetrovateľ PZ spracoval podnet na vzatie obvineného do väzby.  Za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov, v prípade mladistvej osoby sa trestná sadzba znižuje na polovicu. 



19.08.

Takto hazardovať so životom! Na babete bez prilby, bez „vodičáku“ a opitý svoju jazdu nezvládol

 

Včera (19.8.) popoludní polícia zadokumentovala dopravnú nehodu v okrese Košice okolie, kde vodič (64) z okresu Košice okolie jazdil na motocykli zn. JAWA CM 49 bez evidenčného čísla v smere jazdy od obce Čaňa, pričom asi 500 metrov pred kruhovým objazdom na obec Haniska, na priamom úseku cesty, sa pravdepodobne nedostatočne venoval vedeniu vozidla a spadol na vozovku. Dôchodca jazdil bez príslušného vodičského oprávnenia, bez riadne upevnenej ochrannej prilby na hlave, dokonca v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodil vplyvom návykovej látky. Dychová skúška bola u „nevodiča“ pozitívna s výsledkom 1,08 mg/l alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje 2,25 promile. Pri dopravnej nehode motocyklista utrpel ľahké zranenia, na motocykli mu vznikla škoda 50 eur. Policajti muža zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník PZ muža obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorým mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. /fotografie z miesta udalosti v prílohe/

 

Neohrozujte seba i ostatných účastníkov! Dávajte na seba pozor!

O zodpovednosti tohto vodiča sa hovoriť naozaj nedá! Svojou nezodpovednosťou ohrozil nielen seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky. Bezpečná jazda si vyžaduje maximálnu sústredenosť, opatrnosť a ostražitosť v cestnej premávke sú veľmi dôležité. Len vďaka nim možno predísť tragédiám a škodám na majetku. Alkohol za volant nepatrí!!!

 Účastníci cestnej premávky, kedy si uvedomíte, že hazardovať so životom sa nevypláca?! Dookola sa opakujúce výzvy polície, upozornenia, dohováranie či pokuty, nič z toho nepadá na úrodnú pôdu. Len počas uplynulého, 33. týždňa 2019, bolo na cestách Košického kraja zistených 46 vodičov pod vplyvom alkoholu, 17 z nich s hodnotou vyššou ako 1 promile. Zaznamenali sme 5 dopravných nehôd pod vplyvom alkoholu. A to aj napriek neustálym výzvam polície a zvýšeným kontrolám na cestách je stále dosť nedisciplinovaných účastníkov cestnej premávky.  Bez podpory samotných účastníkov cestnej premávky je akákoľvek aktivita polície neúčinná. 

S cieľom ochrániť čo najviac ľudských životov polícia v kontrolách na cestách nepoľaví. V záujme zvýšenia bezpečnosti účastníkov cestnej premávky budú kontroly zamerané okrem iného aj na dodržiavanie zákazu požitia alkoholu alebo inej návykovej látky vodičmi. Počas včerajšieho zvýšeného dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky na cestách Košického kraja  policajti odhalili ďalších nezodpovedných 8 vodičov vozidiel, ktorí šoférovali pod vplyvom alkoholu! Štyria z nich „nafúkali“ nad 1 promile.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]