magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 05. 09..2019
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 09 2019 - 08:36 GMT

Tínedžer pod rúškom noci prepadával staršie dámy

16-ročný Košičan Kristián má toho za posledné obdobie na rováši viac než dosť. Na prázdniny si vymyslel v skutku zaujímavú zábavku. Počkal na večer, vyhliadol si ženskú „obeť“ a potom ju olúpil.

V polovici mesiaca august si vo večerných hodinách 16-ročný Košičan pred vchodom do jedného z obytných blokov v mestskej časti Košice Západ vyhliadol 73-ročnú ženu z Košíc. Počas toho, ako si chcela odomknúť vchodové dvere, sa jej z rúk snažil vytrhnúť kabelku. Na prvýkrát sa mu to však nepodarilo, preto použil väčšiu silu, poškodenú ženu stiahol na zem a kabelku jej nakoniec vytrhol. Žena pri páde utrpela ľahké zranenia a škodu, ktorú jej mladík spôsobil odcudzením a poškodením vecí, vyčíslila na viac ako 400 eur.

O dva dni neskôr stála na zastávke mestskej hromadnej dopravy v košickej mestskej časti Západ 70-ročná žena z Košíc. Mladistvý Kristián k nej zozadu pristúpil a silou jej z rúk vytrhol kabelku, v dôsledku čoho poškodená žena spadla na zem. Ani to však Kristiánovi nezabránilo v tom, aby z miesta činu aj so ženinou kabelkou ušiel, útokom spôsobil zranenia s predpokladanou dobou liečenia 14 dní a odcudzením vecí škodu vo výške 250 eur.

Pár dní pred koncom mesiaca august Kristián spolu so 16-ročným Erikom a ešte jednou, doposiaľ nestotožnenou osobou, sledovali 75-ročnú Košičanku. Po vzájomnej dohode Erik sledoval okolie, a Kristián aj s ďalšou osobou k nej zozadu pristúpili a chceli jej z rúk vytrhnúť kabelku. Poškodená žena sa bránila, po údere do hlavy však spadla na zem a mladíci z miesta ušli aj s jej kabelkou. Svojim konaním jej spôsobili škodu vo výške 500 eur a zranenia s dobou liečenia do 6 týždňov.

16-ročného Kristiána vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach obvinil v dvoch prípadoch zo zločinu lúpeže, v 1 prípade spolu so 16-ročným Erikom zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva.

Keďže vo všetkých prípadoch je poškodenou osobou osoba vyššieho veku a obvinení konali s úmyslom odcudziť veci, ktoré mala pri sebe, a odcudzili ich za použitia násilia, v prípade dokázania viny im za spáchanie týchto skutkov hrozí trest odňatia slobody s prísnejšou trestnou sadzbou, a to 7 až 12 rokov. Vzhľadom na to, že ide o mladistvé osoby, trestná sadzba sa znižuje na polovicu. Policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného Kristiána.

 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]