magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 14 a 13.. 09..2019
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 18 2019 - 11:38 GMT

Muž zraneniam po zrážke s vlakom podľahol

Včera (12.9.) krátko pred 20.30 hodinou došlo na úseku trate Malá Lodina – Veľká Lodina k zrážke vlaku a 58-ročného muža z okresu Gelnica. Rušňovodič vlaku už kvôli krátkej vzdialenosti zvukové výstražné znamenie nestihol použiť, zrážke však už nedokázal zabrániť ani použitím rýchločinného brzdenia. 58-ročný muž pri zrážke utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Kvôli dokumentovaniu udalosti bola v tomto úseku na niekoľko hodín zastavená vlaková doprava. Bližšie okolnosti polícia vyšetruje a v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

13.09

Nešťastný piatok trinásteho. Ženu pritlačil autobus.

Na piatok 13.-teho určite nebude v dobrom spomínať 42-ročná žena. Podľa doterajších zistení včera krátko pred 18. hodinou došlo z doposiaľ nezistených príčin na ulici Trieda L. Svobodu v košickej mestskej časti Dargovských hrdinov k samovoľnému pohybu autobusu mestskej hromadnej dopravy osôb, v smere zo zastávky „Kalinovská“ k ulici Hlinkovej, a to práve v čase, keď sa vodič autobusu nachádzal v jeho zadnej časti, kde odstraňoval doposiaľ nezistenú chybu. Doposiaľ presne nezistený počet osôb, ktorý sa v tom čase v autobuse nachádzal, začal po tom, ako sa autobus samovoľne pohol zo zastávky, z autobusu vyskakovať cez štyri otvorené dvere. Počas toho, ako sa z autobusu pokúšala vyskočiť aj poškodená žena, ju autobus doposiaľ neznámym spôsobom zachytil. Následne autobus narazil do kovového zábradlia nachádzajúceho sa za zastávkou „Kalinovská“, po ktorom ostal stáť. Poškodená zostala zakliesnená medzi kovovým zábradlím, ståpom verejného osvetlenia a podvozkom autobusu. Poškodenej žene boli podľa predbežného vyjadrenia lekárov spôsobené ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia viac ako 42 dní. 

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženie na zdraví v súbehu s prečinom všeobecného ohrozenia, pretože týmto nedbanlivostným konaním bolo spôsobené všeobecné nebezpečenstvo tým, že bol ohrozený život a zdravie cestujúcich.

Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú však predmetom ďalšieho vyšetrovania. (3 fotografie z miesta dopravnej nehody v prílohe)

Pozvánka

 

Oddelenie služobnej kynológie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Vás srdečne pozýva na XVIII. Krajský pretek služobných psov vo výkone, ktorý sa uskutoční v dňoch 16. 09. 2019 – 19. 09. 2019 v Turni nad Bodvou v okolí. Osobne sa môžete prísť pozrieť, ako služobné psy zvládnu cviky poslušnosti (16. 09. 2019 od 13.30 h) či cviky zadržania (19. 09. 2019 od 08.30 h) na futbalový štadión v Turni nad Bodvou. Tešíme sa na Vás.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]