magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 20.10. 2019
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 23 2019 - 11:00 GMT

Tragická nedeľa na cestách Košického kraja, polícia vyzýva k zvýšenej opatrnosti

Dňa 20.10. došlo na cestách Košického kraja k dvom vážnym dopravným nehodám, pri ktorých prišli o život dve osoby, motocyklista v okrese Gelnica a chodec v okrese Košice okolie.

Koľko ľudí ešte musí zomrieť, aby si účastníci cestnej premávky uvedomili, že hazardovať so životom sa nevypláca? Pomôže viac prevencia alebo represia? Dookola sa opakujúce rady polície, tisíce rozdaných reflexných prvkov, prednášky na školách, upozornenia, dohováranie či pokuty, nič z toho nepadá na úrodnú pôdu.

V okrese Gelnica včera popoludní vyhasol život 47-ročného motocyklistu z Košíc, ktorý podľa doterajších zistení viedol motocykel zn. Kawasaki po ceste II/546 v smere jazdy od obce Hnilčík smerom na obec Nálepkovo, pričom v časti obce Čierna Hora začal predchádzať pred ním idúcu kolónu motocyklistov v smere jeho jazdy. Prvý motocyklista (59) z okresu Prešov v tejto kolóne zašiel s motocyklom vpravo na riadne vyznačenú zastávku autobusu, kde sa chcel so svojím motocyklom zn. Harley Davidson otočiť cez plnú čiaru späť na obec Hnilčík. Medzi oboma motocyklami došlo k stretu v protismernej časti cesty, kde vodič motocykla zn. Kawasaki čelne narazil do boku motocykla zn. Harley Davidson. Žiaľ, vodič motocykla zn. Kawasaki zraneniam na mieste nehody podľahol. Druhý vodič motocykla zn. Harley Davidson bol s ťažkými zraneniami transportovaný leteckou záchrannou službou do košickej nemocnice. To, či pri tejto dopravnej nehode u vodičov asistoval alkohol polícia zisťuje.

Udalosť na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Spišskej Novej Vsi, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví. Presná príčina vzniku dopravnej nehody, miera zavinenia jednotlivých účastníkov a bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy. 

Včera krátko pred polnocou v obci Poproč v okrese Košice okolie chodec po zrážke s vozidlom prišiel o život. Podľa doterajších zistení vodič (21) z uvedenej obce viedol vozidlo zn. BMW po miestnej komunikácii s klesaním po Lesnej ulici v smere od križovatky s Brezovou ulicou ku križovatke s Kostolnou ulicou, kde mimo priechodu pre chodcov zrazil chodca (67) z uvedenej obce, ktorý mal ležať na ceste, bez reflexných prvkov. Chodec pri dopravnej nehode utrpel zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol.  Požitie alkoholu u vodiča zistené nebolo. To, či u chodca asistoval alkohol polícia zisťuje. 

V tejto súvislosti polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Bližšie okolnosti, presná príčina vzniku dopravnej nehody, sú predmetom vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy.  (fotografie z miesta  udalostí v prílohe)

DÁVAJTE NA SEBA POZOR, CHRÁŇTE SI TO NAJCENNEJŠIE!

Polícia vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách. Dávajte na seba pozor! Vodiči, sledujte situáciu v cestnej premávke, dodržiavajte dopravné predpisy! Chodci, buďte opatrní, používajte reflexné prvky za zníženej viditeľnosti. Je to vaša povinnosť! Vidieť a byť videný je dôležité, najmä za zníženej viditeľnosti. Ako už polícia viackrát avizovala, v záujme ochrany života a zdravia účastníkov cestnej premávky, v kontrolách nepoľaví. 

Každý z účastníkov cestnej premávky môže dodržiavaním dopravných predpisov a pravidiel zvýšiť svoju bezpečnosť a predchádzať nešťastiam na cestách. 

     



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]