magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 19. a 19.10..2019
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 21 2019 - 13:15 GMT

Polícia vyšetruje požiar prístavby rodinného domu v okrese Trebišov

Dňa 19.11. pár minút pred polnocou došlo v obci Veľká Tàňa (okr. Trebišov) k požiaru prístavby rodinného domu. Podľa doterajších informácií sa mali v dome nachádzať dve osoby. Jedna z nich bola ošetrená jednorazovo. Telo druhej osoby, 37-ročného miestneho muža, bolo, žiaľ, nájdené v ruinách prístavby rodinného domu bez známok života. Na zistenie presnej príčiny smrti bola nariadená pitva.

Požiar pravdepodobne vznikol od zapálených sviečok, presná príčina jeho vzniku je však predmetom ďalšieho vyšetrovania.V danej veci polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a v týchto chvíľach naďalej vykonáva potrebné procesné úkony, preto žiadne bližšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť.

Detská hra s horľavinou skončila popáleninami 11-ročného chlapca

Dňa 9.11. okolo 19,00 h došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k popáleniu 11-ročného chlapca vo dvore rodinného domu v obci Smižany v okrese Spišská Nová Ves. Prvotné informácie, ktoré boli polícii oznámené otcom zraneného dieťaťa, boli následne ihneď dôkladne preverené, no v tomto prípade sa však úmyselné konanie nepotvrdilo.

Podľa doterajších zistení skupinka maloletých chlapcov neopatrne manipulovala s doposiaľ nezistenou horľavinou, ktorú našli vo fľaši, zapálili ju a položenú na zemi sledovali, ako horí. Jeden zo skupinky chlapcov do horiacej fľaše kopol, následkom čoho časť horľavej látky zasiahla odev poškodeného 11-ročného chlapca a oblečenie začalo horieť. Chlapec utrpel popáleniny na viacerých častiach tela s dobou liečenia približne 6 týždňov. So zraneniami bol prevezený do košickej nemocnice.Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala, zaistila kriminalistické stopy, ktoré budú podrobené expertíze, a v danej veci začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Bližšie okolnosti tejto udalosti  sú predmetom vyšetrovania.

Jazdite bezpečne a zbytočne neriskujte! Nepodceňujte jeseňou sťažené podmienky na cestách

Opäť pripomíname účastníkom cestnej premávky, že počas jesene sú dni čoraz kratšie, jasného denného svetla je menej, ochladzuje sa, je veterno a daždivo. Tieto vplyvy sa odzkradľujú aj na vnímaní a pozornosti účastníkov cestnej premávky a vo zvýšenej miere sú aj príčinami dopravných nehôd.  Dážď a hmla znižujú viditeľnosť a mokrá vozovka zase zvyšuje pravdepodobnosť, že sa vozidlo dostane do šmyku a možnej následnej kolízie. 

 Dňa 18.11. o 15.40 hod. v úseku cesty od Sečovskej cesty na obec Zdoba v Košiciach došlo k dopravnej nehode pri ktorej sa zranili dvaja ľudia. Podľa doterajších zistení vodič (51) z okresu Košice okolie viedol vozidlo zn. Škoda Fabia od Sečovskej cesty smerom na obec Zdoba. Približne 50 metrov pred odbočkou na Heringeš pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povrchu vozovky, pričom na miernom prevýšení dostal s vozidlom šmyk, prešiel do protismernej časti vozovky, kde sa zrazil s oproti idúcim vozidlom zn. Kia Sorento, ktoré viedol 34-ročný vodič z Košíc. Vodič vozidla zn. Škoda Fabia pri dopravnej nehode utrpel ťažké zranenia, jeho spolujazdec sa zranil ľahko. U vodiča vozidla zn. Kia bola dychová skúška negatívna. Na zistenie prítomnosti alkoholu bol u vodiča vozidla zn. Škoda Fabia vykonaný odber krvi. Na zistenie požitia iných návykových látok bol obom vodičom odobratý biologický materiál.  

Presná príčina vzniku dopravnej nehody, miera zavinenia a bližšie okolnosti tejto nehody sú predmetom ďalšieho objasňovania.

JAZDITE BEZPEČNE!

Nezabúdajte na jeseňou pozmenené podmienky na cestách. Základným pravidlom v sťažených podmienkach je prispôsobiť najmä rýchlosť a techniku jazdy svojim schopnostiam a poveternostným podmienkam. Nepodceňujte jesenné sťažené podmienky na cestách. Myslite na svoju bezpečnosť. Blíži sa predvianočné obdobie, ktoré je charakteristické zháňaním vianočných darčekov pre svojich blízkych, preto zbytočne neriskujte a chráňte si to najcennejšie, svoj život a zdravie. 

Polícia vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dbali na zvýšenú opatrnosť, predvídavosť a ohľaduplnosť. Správali sa disciplinovane tak, aby neohrozili bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky. Prispôsobili svoje správanie stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam. Opatrnou a zodpovednou jazdou vodičov, ale i zodpovedným prístupom chodcov, sa v mnohých prípadoch dá predísť nešťastiam na jesenných cestách.

 

 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]