magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 05. 12..2019
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 07 2019 - 18:10 GMT

Za ťahanovským tunelom auto skončilo v Hornáde

Dňa 5.12. krátko pred 16-tou hodinou došlo v Košiciach k dopravnej nehode, ktorá si „našťastie“ vyžiadala len ľahké zranenia. V aute sa viezlo 5 mladíkov vo veku od 19 do 22 rokov. Podľa doterajších zistení mladý 20-ročný vodič z Košíc viedol vozidlo zn. Hyundai Getz po ceste „Pri tuneli“ v smere od ahanoviec na Kysak, kde pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy poveternostným podmienkam, svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a z doposiaľ nezistených príčin zišiel z cesty. Auto skončilo na streche v rieke Hornád. Požitie alkoholu u vodiča zistené nebolo. Zároveň bol vodičovi odobratý biologický materiál na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok. Pri nehode vodič a jeho, o rok mladší, spolujazdec podľa predbežnej lekárskej správy utrpeli zranenia s dobou liečenia do 7 dní. Bližšie okolnosti a presná príčina vzniku dopravnej nehody  je predmetom objasňovania.

V škole „vyčíňal“ s boxerom v ruke

Poverený príslušník PZ obvinil z trestného činu výtržníctva 26-ročného Miroslava z Košíc, ktorý v pondelok (2.12.) v ranných hodinách podľa doterajšieho vyšetrovania vošiel do budovy jednej z košických základných škôl so psom a s kovovým „boxerom“ v ruke. Zabúchal na dvere do zborovne a keď jedna z učiteliek dvere otvorila, vtrhol do miestnosti. Tam začal kričať na prítomných učiteľov, či si ho pamätajú a že sa pomstí za všetko, čo mu urobili. Počas toho sa smerom k učiteľom zaháňal rukou, na ktorej mal „boxer“ a päsťou udieral do stola.Potom zo zborovne vybehol smerom k východu z budovy, pričom cestou sa zahnal „boxerom“ aj na riaditeľku školy so slovami, že sa pomstí a nenechá to tak. Potom z budovy odišiel. K zraneniam osôb pri tomto incidente nedošlo. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho vzatie do väzby. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky. 


Policajti vodiča opäť odhalili. Šoféroval aj napriek zákazu a ešte k tomu „nafúkal“, teraz sedí v cele s podnetom na väzbu

Policajti okresného dopravného inšpektorátu OR PZ v Košiciach okolie obvinili z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia 43-ročného Petra z Košíc, ktorý 5.12. dopoludnia viedol vozidlo zn. Škoda Fabia v smere od obce Bohdanovce na obec Nižná Hutka v okrese Košice okolie. V uvedenom úseku, kde je dovolená maximálna rýchlosť 90 km/h,  bola vodičovi nameraná rýchlosť 111 km/h. Policajti vodiča zastavili a pri vykonanej kontrole zistili, že vodič má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až do roku 2028. Počas kontroly vodiča podrobili dychovej skúške, ktorá bola pozitívna. Vodičovi bola nameraná hodnota 0,32 mg/l alkoholu v dychu. Policajti vodiča obmedzili na osobnej slobode a po vykonaní potrebných procesných úkonov bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. Obvinený Košičan už bol v minulosti viac krát  súdne trestaný za marenie výkonu úradného rozhodnutia, pretože viedol vozidlo v čase zákazu a tým maril rozhodnutia súdu. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. 



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]