magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 06. až 08.12..2019
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 09 2019 - 12:21 GMT

Syn sa pokúsil zavraždiť rodičov

V sobotu (7.12.) v ranných hodinách došlo v jednom z rodinných domov v okrese Trebišov, pár dní pred Vianocami, takmer k tragédii. Medzi rodičmi a 25-ročným synom sa strhla hádka, čo zrejme syna tak vyprovokovalo, že sa rozhodol svojim rodičom spôsobiť smrť. Otca udrel do oblasti tváre, a keď poškodený muž (61) spadol na zem, niekoľkokrát ho kuchynským nožom bodol do oblasti krku, až poškodený muž ostal nehybne ležať na zemi. Potom sa s nožom obrátil na matku, a aj napriek tomu, že matka sa jeho útokom bránila, spôsobil jej niekoľko rezných rán v oblasti krku, ramien a rúk.

Rodičia si po tomto čine, našťastie, ešte sami dokázali privolať pomoc. Na miesto ihneď dorazili policajti, ktorí im až do príchodu záchranárov poskytli predlekársku prvú pomoc. Chvalabohu, oboch sa podarilo zachrániť, obaja však utrpeli zranenia s predpokladanou dobou liečenia viac ako 42 dní.

Na mieste činu bolo zaistených niekoľko stôp, ktoré boli spolu s kuchynským nožom, ktorým mal muž zaútočiť na svojich rodičov, zaistené a zaslané na expertízne skúmanie. Podozrivý muž bol krátko na to zaistený na dvore rodinného domu a po vykonaní nevyhnutných prvotných úkonov na mieste činu a potrebných procesných úkonov umiestnený do cely policajného zaistenia.

Vzhľadom na závažnosť skutku, keďže v tomto prípade sa 25-ročný Matúš skutku dopustil na chránených osobách, vec na mieste prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý 25-ročného Matúša obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu, a zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu za tento neľudský čin hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo trest odňatia slobody až na doživotie.

V uplynulom týždni si policajti opäť posvietili na drogy

Od mája tohto roku mali policajti na „muške“ mladých mužov z okresu Rožňava, o ktorých disponovali informáciou, že by mohli byť „namočení“ v obchodoch s drogami. 

Informácie sa potvrdili, keď muži zákona vykonali minulý týždeň 3 domové prehliadky a 1 prehliadku iných priestorov, a to motorového vozidla, v obciach Štítnik a Slavošovce, pri ktorých zadržali 2 podozrivé osoby. Pri prehliadkach bolo zaistených viacero stôp, podľa predbežného vyjadrenia kriminalisticko – expertízneho ústavu išlo o sušený rastlinný materiál, ktorý vykazoval znaky rastliny Cannabis, ktoré môžu ovplyvniť psychiku užívateľa. 

Priebežne vykonávanými úkonmi bolo zistené, že jeden z dvojice mužov, 35-ročný Ivan, si minimálne od novembra minulého roku na rôznych miestach rožňavského okresu zadovažoval marihuanu, ktorú uskladňoval v osobnom motorovom vozidle, ale aj v jednom z bytov v obci Slavošovce, a potom túto omamnú a psychotropnú látku ďalej predával alebo sprostredkovával jej predaj prostredníctvom 18-ročného Kristiána, ktorý ju uskladňoval v jednom z obytných domov v obci Štítnik, a následne ďalej distribuoval medzi odberateľov, najmä v obciach Štítnik a Slavošovce. 

Oboch mužov, 35-ročného Ivana aj 18-ročného Kristiána, rožňavský policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi spáchaného formou spolupáchateľstva, a zároveň spracoval podnet na ich vzatie do väzby. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.

Na drogy sa zamerali policajti aj na Spiši. 32-ročného Pavla z okresu Spišská Nová Ves policajti „prekvapili“ pred jedným z rodinných domov v obci Harichovce, kde pri sebe prechovával  papierovú skladačku s obsahom bielej kryštalickej látky, ktorá podľa vyjadrenia kriminalisticko – expertízneho ústavu obsahovala metamfetamín (pervitín), ktorý je po aplikovaní schopný ovplyvniť psychiku užívateľa. 

32-ročný Pavol bol na mieste obmedzený na osobnej slobode a po vykonaní po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnený do cely policajného zaistenia. Spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ ho zároveň obvinil z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, za ktorý mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]