magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 22. a 19. 01..2020
@ Aktuálne -> Polícia      Jan 20 2020 - 13:08 GMT

Polícia vyšetruje násilnú smrť ženy v Košiciach

V súvislosti s úmrtím ženy, ktorá bola nájdená bez známok života v mestskej časti Košice Západ včera (22.1.) podvečer, vo veci koná vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach a prípad vyšetruje ako obzvlášť  závažný zločin vraždy. Podľa predbežných výsledkov pitvy ide o smrť zavinenú cudzou osobou. Nebohá žena mala mnohopočetné poranenia v oblasti hlavy, trupu a končatín. Polícia vykonala dôkladnú obhliadku miesta činu a v súčasnosti vykonáva vyšetrovacie úkony smerujúce k zisteniu totožnosti obete a po páchateľovi intenzívne pátra. Vzhľadom na počiatočné štádium vyšetrovania bližšie informácie zatiaľ nie je možné poskytnúť. 

Košickí policajti objasnili ďalšiu lúpež

Vo štvrtok (16.1.) vo večerných hodinách prechádzal Mestským parkom v Košiciach 71-ročný Košičan, keď k nemu na chodníku pristúpili dve podozrivé osoby. Jedna z nich chytila poškodeného muža tak, aby mu zamedzila v úniku, a druhá z osôb mu z bundy odcudzila puzdro s osobnými dokladmi a finančnú hotovosť 20 eur. Potom obaja z miesta činu ušli.

Krátko po činu boli obe podozrivé osoby hliadkami Policajného zboru obmedzené na osobnej slobode a umiestnené do cely policajného zaistenia. Keďže osoby sa skutku dopustili na chránenej osobe, vec prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý 37-ročného Juraja z okresu Vranov nad Topľou a 28-ročného Stanislava z Košíc po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinil zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva. Obom obvineným hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. 

Dopravné nehody neobišli ani maloletých chodcov

Častými účastníkmi cestnej premávky sú aj deti, ako cyklisti, spolujazdci či chodci. Dopravné nehody neobchádzajú ani ich.

Polícia sa obracia na rodičov - naučte vaše dieťa správne prechádzať cez cestu, venujte im pár minút na to, aby ste si s nimi pohovorili o nástrahách na cestách. Je dôležité, aby dopravnej výchove svojich detí od najútlejšieho veku venovali veľkú pozornosť a sami im boli príkladom.

Dieťa je nepozorné, málo predvídavé, koná impulzívne a často nevie posúdiť nebezpečenstvo situácie, v ktorej sa ocitlo. Pre svoj malý vzrast má obmedzený výhľad na vozovku a aj pre vodičov je v hustej premávke ťažšie spozorovateľné. Aj malá chvíľka nepozornosti môže viesť k tragédii. 

V piatok (17.1.) krátko pred 7.30 hodinou 8-ročný chodec, ktorý v meste Krompachy bežal po chodníku v smere od autobusovej zastávky, náhle vstúpil na vozovku a vošiel do jazdnej dráhy prichádzajúcemu vozidlu zn. Iveco Daily. Chodec na vozovku vstúpil bez toho, aby sa dostatočne presvedčil, či tak môže urobiť bez hroziaceho nebezpečenstva. Chodec pri zrážke s vozidlom utrpel podľa predbežného vyjadrenia lekárov ťažké zranenia, z ktorých sa bude liečiť viac ako 42 dní, vodič zranený nebol. Požitie alkoholických nápojov u vodiča zaistené nebolo. 

      V sobotu (18.1.) krátko po 13.30 hodine viedol 18-ročný vodič osobné motorové vozidlo zn. VW Bora v smere od obce Markušovce do obce Rudňany. Po vjazde do obce Rudňany však pravým predným zrkadlom zachytil 8-ročnú chodkyňu, kráčajúcu v tom čase po okraji vozovky. Chodkyňu po náraze odhodilo na cestu, vodič však nezastavil a ďalej pokračoval v jazde. Zastavil až v strede obce, odkiaľ udalosť telefonicky oznámil na tiesňovú linku 158. RZP previezla maloletú chodkyňu do nemocnice. Podľa predbežného vyjadrenia lekárov utrpela ťažké zranenia, z ktorých sa bude liečiť viac ako 42 dní. Vodič, ktorý sa pri dopravnej nehode nezranil, bol podrobený dychovej skúške. Výsledok prítomnosti alkoholu v jeho dychu bol negatívny, na zistenie požitia iných návykových či psychotropných látok mu bol v spišskonovoveskej nemocnici odobratý biologický materiál. Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. (2 fotografie v prílohe)

     Presná príčina oboch dopravných nehôd, bližšie okolnosti i miera zavinenia jednotlivých účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. 



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]