magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 23. 01.2020
@ Aktuálne -> Polícia      Jan 27 2020 - 18:45 GMT

Nech sa vám slová policajta, ktorý pri dopravnej nehode prišiel o vlastné dieťa, vryjú hlboko do pamäte

Účastníkom cestnej premávky sa stáva každý z nás. Dennodenne vstupujeme na cesty všemožným spôsobom. Ak šoférujeme auto na práce, kráčame cestou do školy, bicyklujeme sa po hrádzi alebo sa na miesta presúvame hromadnými dopravnými prostriedkami.

Dopravné nehody neobchádzajú nikoho. Nehádžu si ráno kockou, po koho sa vyberie Zubatá alebo ktorej záchrannej zložke dajú počas dňa najviac zabrať. Dokonca sa nevyberajú ani to, kto bude ich obeťou. Vodič, posádka vozidla, motorkár, cyklista či dieťa. Ani to, či máte „dobré“ meno, či lepšiu funkciu.

Príkladov by sme našli mnoho. Jeden z nich sme vám predstavili na Štedrý deň prostredníctvom oficiálnej stránky na Facebooku Polícia Slovenskej republiky, ale aj na Polícia SR – Košický kraj. Riaditeľ Obvodného oddelenia Policajného zboru Čaňa mjr. JUDr. Vladimír Šolc verejnosti poodhalil svoju 13. komnatu. Aj on bol jedným z tých, ktorý na vlastnej koži okúsili, aké to je stratiť toho najbližšieho a najmilšieho človeka pod slnkom – vlastné dieťa. Jeho 14-ročná dcéra zahynula ako chodkyňa. Tento človek necíti nenávisť, naopak, ako sám hovorí, po tejto tragickej udalosti sám začal osvetovú činnosť na školách, aby poukázal na správanie niektorých vodičov za volantom, aby upozornil na ich zlozvyky. Nie preto, aby nad nimi vynášal súdy, ale preto, aby ich pozornosť upriamil na to, že volant sa v ich rukách môže stať nebezpečnou zbraňou, ktorá v sekunde môže vziať človeku to najcennejšie – život. Nielen vlastný, ale v mnohých prípadoch život nevinných ľudí. Život chodca, náhodne kráčajúceho po okraji cesty, život dieťaťa, nepozorného, málo predvídavého, konajúceho impulzívne a nevediaceho posúdiť nebezpečenstvo situácie, v ktorej sa ocitlo. 

Život nie je o frajerine a zbytočnom riskovaní. Jediná sekunda môže zmeniť život už navždy. Pozrite si opäť video nášho kolegu a ukážte ho aj ostatným vo vašom okolí.

https://www.facebook.com/1488631054500445/posts/2986392204724315/

Dôkazom toho je celkovo 1713 minuloročných dopravných nehôd na cestách Košického kraja. Je ich síce v porovnaní s rokom 2018 o 38 menej, no aj napriek tomu ich bolo viac než dosť. 42 osôb už nikdy neobjíme svojich blízkych. 8 vodičov, 11 spolujazdcov, 20 chodcov a 3 motocyklisti ťahali pri boji o život za kratší koniec.

 A možno by si spomínané video mali pozrieť aj účastníci včerajšej dopravnej nehody na Spiši. Zbytočný hazard vodiča sa mohol tiež skončiť tragicky. Tentokrát, našťastie, iba pokrčenými plechmi. Frajerina vo vysokej rýchlosti mohla o život pripraviť niekoľkých ľudí. Tentokrát sa to obišlo „iba“ jedným ťažkým a 3 ľahkými zraneniami. Šťastena však zodvihla varovný prst. Nikto z nás však netuší, či nie naposledy..


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]