magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Rekonštrukcia OD URBAN zatiaľ podľa plánu
@ Aktuálne -> Rôzne      Apr 06 2020 - 16:27 GMT

Ikonický obchodný dom na Hlavnej ulici ponúkne po otvorení tovary a služby na každý deň, kvalitné gastro, boutique kino aj kancelárie

Práce na premene bývalého OD Tesco na Hlavnej ulici v Košiciach na moderné nákupné centrum zatiaľ prebiehajú v súlade s časovým harmonogramom. Investor a developer projektu, spoločnosť ARKON, a.s., zabezpečil stavenisko aj organizáciu stavebných prác tak, aby boli dodržané všetky hygienické požiadavky a vládne nariadenia. Najväčšími zmenami aktuálne prechádza interiér budovy, kde po odstránení pôvodnej stropnej konštrukcie postupne vzniká nová dominanta interiéru – galéria – ktorá presvetlí priestor budúceho foodcourtu.

Spoločnosť ARKON predstavila nový koncept obchodného domu na Hlavnej 111 v Košiciach –           OD URBAN – v októbri minulého roka. „Aj napriek zložitej situácii a obmedzeniam pokračujeme v prestavbe zatiaľ podľa plánu, aj keď už zaznamenávame problémy na strane dodávok stavebných materiálov.,hovorí Matúš Dunaj, business development manager spoločnosti ARKON. „Pokiaľ nám to celková situácia dovolí, chceme ďalej pokračovať, pretože si uvedomujeme našu zodpovednosť a chceme aj takto pomôcť firmám a ľuďom, ktorí pre nás stavbu realizujú. Samozrejme, pri dodržaní všetkých hygienických a bezpečnostných opatrení.“

Popri zachovaní tradičnej maloobchodnej funkcie, OD URBAN prinesie do tejto lokality nový obsah    v podobe moderných interiérov a premyslenej skladby služieb, ktorá vhodne doplní existujúcu ponuku v lokalite. Obchodný dom sa nachádza v atraktívnej lokalite, ktorá bola tradičným miestom nákupov pre Košičanov, čo sa prejavilo aj na záujme nájomcov. 

Už pred začiatkom epidémie koronavírusu sme mali väčšinu priestorov obchodného domu prenajatú. Vzhľadom na súčasnú zložitú situáciu, ktorá bude mať zrejme vážny dopad na mnohé prevádzky, však chceme počkať s predstavením budúcich nájomcov až do času, keď sa situácia našich obchodných partnerov trochu stabilizuje a vyjasní,“ dopåňa Matúš Dunaj.

Aktuálny stav stavebných prác

Najväčšími zmenami aktuálne prechádza interiér budovy. V priestoroch obchodného domu boli už uzatvorené a zabetónované pôvodné otvory v stropných konštrukciách. Vyrezaním viac ako 100 m2 pôvodnej stropnej konštrukcie vznikol priestor pre novú dominantu interiéru – galériu, ktorá prinesie do priestoru budúceho foodcourtu väčšie množstvo denného svetla. 

V stropných konštrukciách vznikajú nové otvory pre inštaláciu eskalátorov a tiež vzduchotechnických rozvodov, keďže nová budova bude disponovať úplne novým systémom dodávky vzduchu. Odstránené boli už všetky podlahové vrstvy až po železobetónovú dosku a sú pripravené na realizáciu podláh v novej skladbe. V podzemí dochádza k úpravám zásobovacieho dvora a novému spôsobu uzemnenia stavby.

Pri rekonštrukcii objektu bude zachovaný pôvodný vzhľad budovy bez zásahov do fasády, ktorá je charakteristickým prvkom obchodného domu. Budova je súčasťou mestskej pamiatkovej rezervácie a aj z toho dôvodu zámer od začiatku vzniká v úzkej spolupráci s Krajským pamiatkovým úradom. 

BUDÚCA SKLADBA FUNKCIÍ V OD URBAN:

POSCHODIE -1, 0, 1 – KAŽDODENNÉ TOVARY A SLUŽBY 

  • každodenné produkty a užitočné služby na jednom mieste – mix malých a väčších prevádzok 

  • supermarket s predajnou plochou viac ako 1 200 m2  

  • drogéria, lekáreň, kvetinárstvo, kníhkupectvo, papiernictvo, darčekové predmety a pod.

POSCHODIE 2 – FOODHALL

  • kombinácia reštaurácií a fastfoodových prevádzok s rozmanitou gastro ponukou na ploche celého podlažia

  • moderný a premyslený interiér so sedením v rodinnej, komfortnej a neformálnej zóne – aby si každý našiel to svoje

POSCHODIE 3 – BOUTIQUE CINEMA

  • unikátny kino koncept po prvýkrát na Slovensku

  • 4-sálové kino s pohodlnými a priestrannými sedačkami, unikátnym interiérovým dizajnom a rozšírenou gastro ponukou doplnený o barový priestor pre trávenie voľného času

POSCHODIE 4 – KANCELÁRIE

  • až 1 600 m2 flexibilných kancelárskych priestorov s výhľadmi na mesto a s terasou

  • priestor pre približne 200 zamestnancov

 

 

O SPOLOČNOSTI ARKON 

ARKON, a.s. má za sebou viaceré úspešné realizácie najmä v regióne stredného Slovenska, ako sú EMPORIA City Residence a Rezidencia HRON vo Zvolene a projekt obchodného centra GALÉRIA v Lučenci. Aktuálne pracuje aj na projekte zásadnej premeny niekdajšieho areálu textilnej fabriky Slovenka v Banskej Bystrici na novú mestskú štvrť. Spoločnosť sa popri developmente zaoberá tiež akvizíciami perspektívnych výrobných a energetických spoločností, ako aj podporou vývoja špičkových priemyselných technológií. Zamestnáva približne 450 ľudí a celková hodnota ňou spravovaných aktív predstavuje 100 mil. eur.

Viac informácií na www.arkon.as


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]