magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 06. 05..2020
@ Aktuálne -> Polícia      May 11 2020 - 15:11 GMT

Polícia obvinila z vydierania dvoch mužov

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach okolie obvinil zo zločinu vydierania dvoch mužov z okresu Košice okolie vo veku 32 as 35 rokov, ktorí podľa doterajšieho vyšetrovania pre pár dňami v miestnej osade v obci Seňa v okrese Košice okolie pod hrozbou násilia nútili dvoch miestnych mladíkov vo veku 17 a 20 rokov, aby v ich prospech ukradli železo a meď z haly z neďalekej obce. Vyhrážali sa mi, že keď to neurobia, zbijú ich a budú potrebovať „studené obklady“.

Oboch obvinených ako podozrivých polícia zadržala v utorok (5.5.) v nočných hodinách, kedy sa na dohodnutom mieste stretli a mali si dohodnúť detaily krádeže. Obaja obvinení, ktorí majú za sebou „pestrú kriminálnu minulosť“, pretože obaja boli v minulosti viackrát trestne stíhaní najmä za majetkovú trestnú činnosť, boli umiestnení do cely policajného zaistenia s podnetom na ich väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny obom obvineným osobám za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na dva až 6 rokov.

Polícia vyšetruje požiar v okrese Trebišov

Dňa 06.05.2020 okolo 11.45 hod. došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k požiaru v priestoroch garáže nachádzajúcej sa za budovou Obecného úradu v obci Zatín v okrese Trebišov. Požiar sa cez drevenú strešnú konštrukciu rozšíril aj do priestorov vedľa stojaceho kultúrneho domu, na strechu a druhé podlažie budovy. Prevádzkam sídliacim v objekte a obci vznikla škoda najmenej 100.000 eur. Pri požiari sa, našťastie, nikto nezranil.

Polícia udalosť dôkladne zadokumentovala, vykonala na mieste neodkladné a neopakovateľné úkony. Obhliadka miesta činu bola aj za účasti expertov Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ Košice. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.   Presná príčina vzniku požiaru a bližšie okolnosti, za akých k požiaru došlo, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

 

 

 

    

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]