magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 08. a 06.06..2020
@ Aktuálne -> Polícia      Jun 09 2020 - 12:07 GMT

Košickí policajti objasnili ďalšiu lúpež, dvaja mladíci sú stíhaní väzobne

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil dvoch Košičanov, 19-ročného Viliama a 18 ročného Júliusa, ktorí podľa doterajšieho vyšetrovania koncom minulého týždňa (4.6.) vo večerných hodinách v Mestskom parku v Košiciach spolu s maloletým chlapcom lúpežne prepadli 45-ročného Košičana. Prišli k poškodenému 45-ročnému mužovi, ktorý sedel na lavičke pri fontáne, a ponúkli mu sexuálne služby. Keď muž odmietol a zrýchlenou chôdzou odišiel smerom k železničnej stanici, sotili ho na zem. Päsťami ho začali udierať a kopať po celom tele. Súčasne mu trhali z rúk nákupné tašky, čo sa im však nepodarilo. Potom poškodenému mužovi prehľadali vrecká, pričom z jedného mu ukradli mobilný telefón a osobné doklady. Všetci traja sa dali na útek, keď okoloidúci ľudia zareagovali na túto situáciu a oslovili páchateľov. Tento incident sa zaobišiel bez zranení. Netrvalo dlho a podozrivých z tohto lúpežného prepadnutia policajti vypátrali a zadržali. Dvom obvineným osobám, ktoré sú stíhané väzobne, hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Ich maloletý „komplic“ pre nedostatok veku nie je trestne zodpovedný.

V okrese Michalovce prišiel o život vodič, ktorý pravdepodobne rýchlu jazdu nezvládol

Včera (8.6.) krátko po 20-tej hodine pred jedným z rodinných domov v obci Lesné v michalovskom okrese došlo k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej vyhasol jeden ľudský život.

Podľa doterajších zistení vodič  (48) z okresu Michalovce viedol vozidlo zn. Kia Ceed v smere od obce Nacina Ves – časť Vybúchanec na obec Suché, kde na rovnom úseku cesty pravdepodobne v dôsledku neprimeranej rýchlosti nezvládol riadenie vozidla. S vozidlom dostal šmyk, prešiel do protismeru, kde s vozidlom vošiel do priekopy a následne narazil do betónového mostíka rodinného domu. Vodič, žiaľ, utrpel pri dopravnej nehode zranenia nezlučiteľné so životom. Celková škoda, ktorá bola spôsobená na vozidle i oplotení, bola predbežne vyčíslená na viac ako 4.000 eur.   

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti, presná príčina dopravnej nehody je predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne, dodržiavali dopravné predpisy, zbytočne neriskovali, dávali na seba pozor a vrátili sa k svojim blízkym živí a zdraví.  Každý vyhasnutý život mrzí a niekomu chýba pri stole.

Dňa 6.6.2020 v čase o 00:09 hod. došlo v Košiciach na Študentskej ulici k dopravnej nehode motorového vozidla zn. Mazda 323F, ktoré viedol 21-ročný muž z okresu Košice okolie. Vodiča uvedeného vozidla dňa 5.5.2020 krátko pred polnocou na ulici Hlinkovej v Košiciach zastavovala hliadka policajného zboru na označenom služobnom motorovom vozidle. Vodič na výzvy smerujúce k zastaveniu vozidla nereagoval, naopak s vozidlom začal zrýchľovať. Na Študentskej ulici nezvládol riadenie a narazil do objektu baru. Z vozidla vyskočil a dal sa na útek, no už po pár metroch skončil v rukách mužov zákona. Vodič bol bezprostredne po nehode podrobený dychovej skúške na zistenie požitia alkoholických nápojov, pri ktorej sa zisťuje objemové percento alkoholu v dychu s výsledkom 0,60 mg/l, čo je v prepočte 1,25 promile. 

Poverený policajt Okresného dopravného Inšpektorátu Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach dňa 6.6.2020 začal vo veci trestné stíhanie a zároveň vodičovi vzniesol obvinenie pre prečin „Ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky“ podľa § 289, ods. 1 Trestného zákona.

Pri dopravnej nehode k zraneniu osoby nedošlo. Predbežná škoda na zariadení bola vyčíslená na sumu 8.000 €. Fotografie k dopravnej nehode si môžete stiahnuť z oficiálnej facebookovej stránky KR PZ v Košiciach.



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]