magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V ŠD Milada Horáková - k 70. výročiu popravy
@ Kultúra -> Divadlo      Jun 09 2020 - 12:18 GMT

Padám, padám ... tento boj jsem prohrála, odcházím čestně, miluji tuto zem, miluji tento lid ... budujte mu blahobyt. Odcházím bez nenávisti k vám ... pøeji vám to, pøeji vám ...“ (Milada Horáková)

Mimoriadnym predstavením moderného tanečného divadla Milada Horáková si Štátne divadlo Košice v sobotu 27. júna o 19:00 pripomenie 70. výročie justičnej vraždy českej právničky a političky, ktorá sa stala symbolom najväčšieho z vykonštruovaných politických procesov, ku ktorým dochádzalo v 50. rokoch 20. storočia v komunistickom Československu. Spolu s ďalšími desiatkami ľudí bola odsúdená za vlastizradu a na príkaz komunistického prezidenta Klementa Gottwalda ju 27. júna 1950 obesili na nádvorí známeho väzenia na pražskom Pankráci. Inscenácia režiséra a choreografa Ondreja Šotha mala v Štátnom divadle Košice svetovú premiéru v polovici februára tohto roka a bola predposlednou inscenáciou, ktorá pribudla do repertoáru divadla pre vypuknutím koronavírusovej pandémie. Aj v deň smutného výročia Štátne divadlo Košice s hlbokou úctou venuje predstavenie pani Jane Kánskej, dcére Milady Horákovej, ku ktorej sa list napísaný v cele smrti pre vtedy šestnásťročnú dcéru dostal až po neuveriteľných štyridsiatich rokoch.

Vstupenky na prvé predstavenia novej sezóny v predaji

S odchádzajúcou pandémiou pribúdajú každým dňom dobré správy. Jednu máme aj pre všetkých vás, priaznivcov Štátneho divadla Košice. V predaji sú už vstupenky na prvé predstavenia baletu, činohry a opery ŠDKE v novej sezóne 2020/2021. Hrací plán nájdete v sekcii PROGRAM na našom webe. Vstupenky si môžete zakúpiť alebo rezervovať priamo v dennej pokladni ŠDKE (Po – Pi 9:00 – 12:30 a 13:00 – 17:30, So 9:00 – 13:00) alebo prostredníctvom rezervačného portálu navstevnik.sk. Neváhajte a zabezpečte si svoje miesto v hľadisku. Vzhľadom na platné protiepidemiologické opatrenia je počet miest v hľadisku Historickej budovy a Malej scény ŠDKE v záujme bezpečnosti vás aj nás znížený.    

Svjatoslav Dohovič - web editor a PR

Zdroj: RO SSN

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]