magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 22. 07..2020
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 23 2020 - 17:27 GMT

Konflikt medzi dvoma Košičanmi sa vyhrotil až tak, že jeden druhého napadol mačetou

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach po vykonaní potrebných procesných úkonov a vyhodnotení doposiaľ získaných dôkazov obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví spáchaného v štádiu pokusu v súbehu s prečinom výtržníctva 32-ročného Petra z Košíc, ktorý podľa doterajšieho vyšetrovania v sobotu (18.7.) v skorých ranných hodinách na mieste verejnosti prístupnom, na jednom z parkovísk v centre Košíc, po slovnej roztržke s poškodeným mužom (34) vybral z auta sečnú zbraň (mačetu), ktorou muža fyzicky napadol. Mačetou sa zahnal na jeho oblasť hlavy a krku. Útočník muža, našťastie, zasiahol do oblasti predlaktia ruky, ktorou si napadnutý muž kryl tvár. Po tomto útoku obvinený muž z miesta ušiel aj so sečnou zbraňou.

Útok na jeho osobu oznámil zranený muž hneď po čine na najbližšom útvare Policajného zboru. Po zrealizovaní prvotných úkonov bolo po útočníkovi vyhlásené pátranie, ktorého následne po dômyselne odvedenej práci vypátrali kriminalisti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach a predviedli pred vyšetrovateľa PZ, ktorý 32-ročného Košičana obmedzil na osobnej slobode.

Podľa predbežnej lekárskej správy bola napadnutému mužovi spôsobená rezná rana s predpokladanou dobou liečenia dva týždne. Ak by sa však napadnutý muž nebránil, mohlo dôjsť k fatálnejšiemu zraneniu a poškodeniu dôležitých orgánov, a to hlavy a krku, voči ktorým útok smeroval.

Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. Za tento skutok mu hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]