magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 25.08 2020
@ Horoskopy      Aug 26 2020 - 12:36 GMT

Ïalšia objasnená lúpež v Košiciach. Polícia žiada svedka udalosti, aby sa prihlásil

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach po vykonaní potrebných procesných úkonov a vyhodnotení dôkaznej situácie obvinil zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva 15-ročného Romana a 23-ročnú Eriku z Košíc.

Podľa doterajšieho vyšetrovania si koncom minulého týždňa na chodníku v košickej mestskej časti Juh mladší z obvinených pod zámienkou vypýtal cigaretu od okoloidúcej ženy (59). Tá mu však cigaretu odmietla dať. K poškodenej žene pristúpila 23-ročná Erika, ktorá sa jej snažila vytrhnúť kabelku prevesenú cez rameno. Keď sa poškodená žena bránila a kričala o pomoc, mladší z obvinených jej prekryl rukou ústa.

V tom čase išiel okolo pán, ktorý na páchateľov zakričal, aby dali žene pokoj. Tí sa zľakli, prestali útočiť a dali sa na útek, no bez lupu. Ïaleko však neušli, pretože obeť lúpeže okamžite udalosť oznámila na linku 158. Polícia začala ihneď konať. Vyslané policajné hliadky podozrivé osoby vypátrali do pár minút a následne ich obmedzili na osobnej slobode.Poškodenej žene nespôsobili žiadne zranenia, ani žiadnu materiálnu škodu.

Obvinenej žene v prípade dokázania viny za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Touto cestou žiadame svedka, ktorý v tom čase prechádzal okolo a videl priebeh udalosti, aby sa prihlásil na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru, resp. kontaktoval políciu na známom bezplatnom čísle 158 alebo zanechal súkromnú správu na oficiálnej stránke na Facebooku

( www.facebook.com/KRPZKE )

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]