magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 028. 08..2020
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 30 2020 - 10:20 GMT

Pri dopravnej nehode v Košiciach prišla o život chodkyňa

Dňa 28.08. krátko po 22-tej hodine došlo k vážnej dopravnej nehode v košickej mestskej časti Šaca, pri ktorej vyhasol jeden ľudský život.

Podľa doterajších zistení viedol 36-ročný vodič z okresu Košice okolie osobné motorové vozidla zn. Toyota po Buzinskej ulici smerom na Poľov, kde mu tesne pred koncom obce Košice-Šaca do jazdnej dráhy vbehla chodkyňa (50) z Košíc. Chodkyňa prechádzala cez cestu mimo priechodu pre chodcov, pričom sa pravdepodobne nepresvedčila, či môže vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich vozidiel cez vozovku bezpečne prejsť, a na oblečení nemala žiadny reflexný prvok. Chodkyňa pri dopravnej nehode utrpela vážne zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahla.

Požitie alkoholu u vodiča zistené nebolo. To, či bola chodkyňa pod vplyvom alkoholu, bude zisťované pri pitve. Na vozidle bola škoda vyčíslená na cca 2.500 eur.

Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy, ktorý bol prítomný na mieste a v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Bližšie okolnosti tejto tragickej udalosti ako aj presná príčina dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne, dodržiavali dopravné predpisy, zbytočne neriskovali, dávali na seba pozor a vrátili sa k svojim blízkym živí a zdraví. Každý vyhasnutý život mrzí a niekomu chýba pri stole.

CHRÁŇTE SI TO NAJCENNEJŠIE, SVOJ ŽIVOT!


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]