magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 28.- 30. 08.2020
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 31 2020 - 15:06 GMT

Uplynulé dni na cestách Košického kraja

Polícia sprísnila dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky

Počet dopravných nehôd s tým najsmutnejším koncom, následkom na živote, stúpol na cestách Košického kraja na 16. Koncom minulého týždňa (28.8.) v nočných hodinách prišla, žiaľ, o život chodkyňa, ktorá prechádzala cez cestu mimo priechodu pre chodcov, aj bez reflexných prvkov. Podľa doterajších zistení pred vstupom na vozovku sa nepresvedčila, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva. A to ju pravdepodobne stálo to najcennejšie, ŽIVOT.

V sobotu nadránom vodič viedol vozidlo Škoda Octavia po ulici Protifašistických bojovníkov smere na Štefánikovu ulicu v Košiciach, kde narazil do chodca, ktorý prechádzal po vyznačenom priechode pre chodcov. Chodec spadol na vozovku a podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ťažké zranenia. Vodič bez požitia alkoholu, chodcovi bola odobratá krv na toxikologické vyšetrenie. Bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania, polícia začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví.

V sobotu vo večerných hodinách viedol vozidlo zn. Škoda Fabia nevodič a opitý v obci Sokoľany v okrese Košice okolie. Podľa doterajších zistení pravdepodobne nevenoval pozornosť vedeniu vozidla a narazil do oproti idúceho dodávkového vozidla. Dychová skúška potvrdila u vodiča škody Fabie pozitívnu hodnotu 1,45 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,02 promile. Bol umiestnený do cely policajného zaistenia a obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky (trest odňatia slobody až na jeden rok).

Nehody neobišli ani vodičov motocyklov na cestách okresu Spišská Nová Ves. Včera (30.8.) dopoludnia došlo k zrážke medzi osobným motorovým vozidlom Ford C-Max a motocyklom zn. Yamaha. Podľa doterajších zistení vodička viedla vozidlo v obci Smolník  a pri vychádzaní z vedľajšej cesty na hlavnú smerom do obce Štós nedala prednosť v jazde vodičovi motocykla, v dôsledku čoho  narazila do motocykla. Podľa predbežnej lekárskej správy motocyklista utrpel stredne ťažké zranenia  s dobou liečenia do 4 týždňov. Vodička bola podrobená dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Vodičovi motocykla bol na riadený odber krvi. Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví a zisťuje bližšie okolnosti nehody

O pár minút na to na „Folkmárskom kopci“ svoju jazdu na motocykli zn. Yamaha nezvládol občan Maďarska, ktorý viedol motocykel od obce Veľký Folkmár do Košíc, kde pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, prešiel s motocyklom do protismeru, kde narazil do oproti idúceho vozidla zn. Škoda Octavia. Obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Vodič motocykla utrpel ťažké zranenia pri nehode. Ïalšie okolnosti sú predmetom ďalšieho objasňovania. (foto v prílohe)

Alkohol za volantom v 35. týždni

Opitých vodičov za volantom stále neubúda, len minulý týždeň (35.) sme odhalili ďalších 44 nezodpovedných  vodičov. Dvanásti z nich „nafúkali viac ako 1 promile a trestnému stíhanie za spáchanie trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky sa nevyhli. Zaznamenali sme 30 dopravných nehôd, pri 3 z nich „asistoval“ alkohol. Pri týchto  nehodách o život prišla jedna osoba, traja sa zranili ťažko, 14 osôb utrpelo ľahké zranenia. 

POLÍCIA SPRÍSNILA DOH¼AD NA CESTÁCH

Polícia sprísnila dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky s cieľom pozitívne ovplyvniť a zlepšiť dopravno-bezpečnostnú situáciu. Do opatrení je vyčlenený maximálny počet policajtov a všetky  technické prostriedky na odhaľovanie a dokumentovanie dopravných priestupkov známe ako radary alebo merače rýchlosti. Zameriavame sa najmä na miesta, kde dochádza k dopravným nehodám a ich následkom a rizikové úseky.  

Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne, dodržiavali dopravné predpisy, zbytočne neriskovali, dávali na seba pozor a vrátili sa k svojim blízkym živí a zdraví.  Každý vyhasnutý život mrzí a niekomu chýba pri stole.

CHRÁŇTE SI TO NAJCENNEJŠIE, SVOJ ŽIVOT!

 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]