magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 22.10. 2020
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 23 2020 - 16:33 GMT

Lúpežník“ z Trebišova je už v rukách polície

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej Polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove po vykonaní potrebných procesných úkonov a vyhodnotení dôkaznej situácie obvinil zo zločinu lúpeže a prečinu výtržníctva 22-ročného Tomáša z Trebišova.

Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinený Tomáš začiatkom minulého týždňa (12.10.) popoludní na chodníku na Komenského ulici v Trebišove lúpežne prepadol 62-ročného miestneho muža, ktorému zozadu podkopol palicu, o ktorú sa opieral a používal ju pri chôdzi. Keď poškodený muž stratil rovnováhu, obvinený Tomáš sa zmocnil jeho peňaženky, ktorú mu vytiahol z vrecka, a z miesta činu ušiel. Poškodenému mužovi, našťastie, nespôsobil žiadne zranenia. Krádežou peňaženky s 23 eurami mu spôsobil škodu 28 eur.

V utorok (21.10.) vo večerných hodinách na nástupišti autobusovej stanici v Trebišove po predchádzajúcich slovných nezhodách obvinený Tomáš slovne napádal a pokúšal sa 19-ročného mladíka z trebišovského okresu fyzicky napadnúť, držiac v ruke rozbitú fľašu od alkoholu. Mladíkovi sa vyhrážal, že ho zabije. Poškodenému mladíkovi žiadne zranenia nespôsobil a ani škodu na majetku.

22-ročný Trebišovčan je dôvodne podozrivý aj zo spáchania ďalšej lúpeže, ku ktorej došlo v nedeľu (18.10.) vo večerných hodinách vo vestibule trebišovskej železničnej stanice. Podľa doterajšieho vyšetrovania pristúpil odzadu k 16-ročnej tínedžerke, ktorá tam sedela na lavičke av ruke držala mobil.Podozrivý muž sa jej snažil vytrhnúť mobil z ruky. Dievča sa bránilo, pričom začali spolu zápasiť. Tínedžerku ťahal von z vestibulu. Keď začala kričať o pomoc,  podozrivý z tváre sňal rúško a zahryzol sa dievčaťu do ruky.  Vtom ho vyrušil pracovník železničnej stanice, a tak upustil od svojho konania a z miesta ušiel bez lupu. Dievčaťu hryzne rany na rukách lekári jednorazovo ošetrili. Vyšetrovateľ PZ v súčasnosti vykonáva všetky potrebné procesné úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia 22-ročnému mužovi aj za tento skutok.il.

Obvinený Trebišovčan bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. Za tieto skutky, v prípade lúpeže spáchanej na chránenej osobe, obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. 

Košickí policajti spacifikovali násilníka s nožom v ruke

V stredu (21.10.) okolo obeda zatelefonoval na tiesňovú linku „158“ so žiadosťou o pomoc syn napadnutej ženy a oznámil, že v jednom z bytov na Popradskej ulici v Košiciach muž bije jeho matku.  Operačné stredisko okamžite na miesto vyslalo policajné hliadky, ktoré do pár minút muža s nožom v ruke spacifikovali. Keďže muž výzvy policajtov, aby upustil od svojho konania, neuposlúchol, boli voči nemu použité donucovacie prostriedky. Muž bol obmedzený na osobnej slobode a následne eskortovaný na policajné oddelenie. Nôž, ktorým muž ženu ohrozoval, policajti zaistili.

Po vykonaní potrebných úkonov poverený príslušník PZ Obvodného oddelenia PZ Košice Západ obvinil 55-ročného Košičana z prečinu nebezpečného vyhrážania, ktorý podľa doterajšieho vyšetrovania fyzicky napadol svoju 38-ročnú družku, a to fackami a kopancami. Vulgárne jej nadával a vyhrážal sa jej zabitím. Potom vzal do rúk nôž, ktorý žene priložil ku krku a vo vyhrážkach pokračoval. Rýchlym zásahom policajtov, našťastie, žene nespôsobil žiadne zranenia, ale vzbudil u nej  dôvodnú obavu o jej život a zdravie, a jej syna. 

Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia. V minulosti bol za takýto čin viackrát trestne stíhaný. Polícia trestnú vec realizovala v tzv. super rýchlom konaní a vyšetrovanie ukončila návrhom na podanie obžaloby, spis predložila prokurátorovi. Obvinenému mužovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]