magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 01.11. 2020
@ Aktuálne -> Polícia      Nov 02 2020 - 13:40 GMT

Krajský policajný vyšetrovateľ obvinil 24-ročného muža z pokusu vraždy

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu 24-ročného mladíka z okresu Košice okolie v súvislosti s prípadom, ku ktorému došlo koncom minulého týždňa v jednom z rodinných domov v obci Vyšná kamenica v okrese Košice okolie.

Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinený muž v piatok (30.10.) v nočných hodinách po predchádzajúcej hádke a fyzickej potýčke so svojím otcom (46) sa ho pokúsil usmrtiť. Svojho otca, ktorému spôsobil ťažké zranenia, kuchynským nožom viackrát bodol do oblasti brucha a hrudníka.

Obvinený muž, ktorému bola obmedzená osobná sloboda na mieste činu po spáchaní skutku, bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Krajský vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie obvineného muža do väzby a vyšetrovací spis s podnetom na väzobné stíhanie predložil prokurátorovi Krajskej prokuratúry v Košiciach.

Za tento skutok, spáchaný na chránenej osobe a v čase vyhláseného núdzového stavu na Slovensku, ktorý je podľa Trestného zákona krízovou situáciu, obvinenému mužovi hrozí prísnejší trest. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dvadsaťpäť rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie.



 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]