magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 27. a 26.01. 2021
@ Aktuálne -> Polícia      Jan 28 2021 - 08:08 GMT

Záleží nám na vašom zdraví, buďte opatrní a rešpektujte nariadenia!

Kvôli neustále sa zhoršujúcej epidemiologickej situácii na území Slovenskej republiky v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 dnes dopoludnia na cestách Košického kraja prebiehala preventívno - bezpečnostná akcia, ktorá bola zameraná na vykonanie kontroly dodržiavania nadriadených opatrení v súvislosti s obmedzeniami, ktoré boli určené vládou Slovenskej republiky.
Príslušníci Policajného zboru rôznych útvarov v pôsobnosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach sa počas dnešného dopoludnia zamerali najmä na kontrolu opodstatnenosti pohybu osôb, respektíve účelu ich cesty, v čase zákazu vychádzania, na kontrolu certifikátov o vykonanom teste na ochorenie COVID-19, ale policajti kontrolovali aj dodržiavanie aktuálnych epidemiologických opatrení, najmä povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest.
Policajti na cestách Košického kraja počas trvania dopoludňajšej akcie skontrolovali 397 vozidiel a zistili 5 porušení nariadených opatrení.
Každý prípad porušenia pravidiel budú policajti riešiť individuálne. Sankcie zostávajú vo výške ako doposiaľ, v blokovom konaní do 1000,- Eur a v správnom konaní do 1659,- Eur.

Aby bolo možné v čo najväčšej miere eliminovať neopodstatnený pohyb osôb, polícia vo svojich kontrolách, ktoré budú náhodné, no vo zvýšenej miere, nepoľaví. Policajtov preto môžete stretnúť kedykoľvek na rôznych miestach Košického kraja, najmä na miestach, kde je predpokladaný zvýšený pohyb osôb. Len spoločnými silami, vzájomnou ohľaduplnosťou a rešpektovaním stanovených pravidiel, môžeme bojovať proti tejto doteraz nepoznanej chorobe a snažiť sa, aby sa náš život vrátil do starých koľají čo najskôr .

 

Ako zmizlo drevo z lesa, keď je zákaz vychádzania?

Hoci na Slovensku už niekoľko týždňov platí zákaz vychádzania, ani to niektorým nebráni v páchaní trestnej činnosti. Je však dôležité povedať, že aj keď má polícia plné ruky práce v súvislosti s kontrolovaním dodržiavania koronavírusových opatrení, ostatná trestná činnosť neprechádza do úzadia, práve naopak, policajti aj naďalej intenzívne pracujú na jej objasnení a odhalení páchateľov.

V presne nezistenom čase, od 26. decembra minulého roku do 5. januára 2021, doposiaľ neznámy páchateľ, ktorý nemal povolenie na výrub, v katastrálnom území Úbrež (okr. Sobrance), spílil a z lesa odcudzil 98 kusov stromov rôzneho druhu, a svojim konaním tak spôsobil Lesom Slovenskej republiky škodu vo výške takmer 800 eur. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Sobranciach začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin krádeže. Po páchateľovi, ktorému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky, polícia intenzívne pátra.

Po páchateľovi, ktorý z lesa v katastrálnom území obce Zemplínska Teplica (okr. Trebišov) bez povolenia zrezal a odcudzil 180 stromov rôzneho druhu, čím Lesom Slovenskej republiky spôsobil škodu viac ako 1860 eur, pátrajú aj policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru Sečovce, ktorí v tejto súvislosti začali trestné stíhanie pre trestný čin krádeže. Za uvedený skutok je stanovená trestná sadzba až 2 roky.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]