magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 11.a 03..2021
@ Aktuálne -> Polícia      Mar 15 2021 - 12:31 GMT
Košickí policajti objasnili ďalšiu lúpež, obvineniu čelia dvaja tínedžeri
 
Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach po vykonaní potrebných procesných úkonov a vyhodnotení dôkazov zo zločinu lúpeže obvinil 15-ročného tínedžera a o rok staršieho z prečinu výtržníctva (obaja z Košíc) v súvislosti s lúpežným prepadnutím mladého Košičana (19), ku ktorému došlo vlani na Druhý sviatok vianočný podvečer. 
 
Podľa doterajšieho vyšetrovania obaja obvinení fyzicky napadli mladého Košičana  pri jednom z obytných blokov na košickom sídlisku ahanovce. Najprv jeden z obvinených naňho zakričal, na čo sa poškodený mladík otočil a vyhol sa úderu, ktorý mu chcel „uštedriť“. Obvinený 15-ročný chlapec mladého Košičana sotil na zem, kde doňho obaja kopali a fackali ho. Obvinený 15-ročný tínedžer potom poškodenému Košičanovi vybral z vrecka nabíjačku s káblom a mobilný telefón. Následne obaja aj s lupom z miesta činu ušli. Tento násilný čin sa, našťastie, zaobišiel bez zranení. Majiteľovi mobilného telefónu vznikla škoda cca 150 eur.
 
Za zločin lúpeže v tomto prípade hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, za prečin výtržníctva  trest odňatia slobody až na tri roky. Mladistvým osobám sa trestná sadzba znižuje na polovicu. Obaja mladiství obvinení sú stíhaní na slobode.  
 
  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]