magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 24 03..2021
@ Aktuálne -> Polícia      Mar 25 2021 - 18:40 GMT
Návšteve sa „odvďačili“ tak, že jej „vybielili“ účet   
 
 Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach obvinil zo zločinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku spáchaného formou spolupáchateľstva dve ženy z michalovského okresu vo veku 21 a 32 rokov, ktoré podľa doterajšieho vyšetrovania v polovici januára tohto roka využili nepozornosť a podnapitosť poškodeného 62-ročného muža, ktorý k nim prišiel na návštevu do rodinného domu v obci Bánovce nad Ondavou. Z batohu mu vzali bankomatovú kartu a vylákali od neho PIN kód. Potom bez súhlasu a vedomia poškodeného muža ešte v ten deň vybrali z bankomatu 520 eur. Bankomatovú kartu poškodeného muža neoprávnene použili a uskutočnili niekoľko neoprávnených výberov finančnej hotovosti z bankomatu aj vo februári. Peniaze si ponechali a použili pre vlastnú potrebu. Obvinené ženy, ktoré si neoprávnene zaobstarali platobný prostriedok a tento neoprávnene použili, spôsobili poškodenému mužovi škodu v celkovej výške 3.160 eur. Obvineným osobám za tento zločin v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na dva ž 8 rokov. 
 
„Nakupoval“ cigarety po svojom, policajti muža vypátrali a obvinili
 
Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Veľké Kapušany vzniesol obvinenie pre prečin krádeže a poškodzovania cudzej veci 21-ročnému miestnemu mladíkovi, ktorý podľa doterajšieho vyšetrovania začiatkom januára niekoľko minút pred polnocou vykopol vchodové posuvné dvere na obchodnom dome v meste Veľké Kapušany v michalovskom okrese, cez ktoré vošiel dnu do predajne a zo zásobníka pri pokladni ukradol 175 škatuliek cigariet rôznych značiek. Krádežou vecí spôsobil bratislavskej spoločnosti škodu viac ako 600 eur. Poškodením zariadenia bola spôsobená škoda najmenej 384 eur.  Obvinenému mladému mužovi za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.  
 
  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]