magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 03. a 01.02. 2021
@ Aktuálne -> Polícia      Apr 04 2021 - 13:52 GMT
Bola to vražda?
Polícia v Košiciach momentálne vyšetruje násilnú smrť 61-ročného muža, ku ktorej došlo vo večerných hodinách na veľkonočnú sobotu v košickej mestskej časti Dargovských hrdinov. Muž na mieste podľahol niekoľkým bodným zraneniam. Obhliadajúci lekár na mieste nevylúčil cudzie zavinenie a bolo nariadené vykonanie pitvy.  Policajti na mieste zadržali jednu podozrivú osobu, ktorá bola po vykonaní nevyhnutných prvotných procesných úkonov umiestnená do cely policajného zaistenia.
Krajský policajný vyšetrovateľ začal v súvislosti s touto udalosťou trestné stíhanie pre trestný čin vraždy. Vzhľadom na naďalej prebiehajúce procesné úkony a vyšetrovanie bližšie informácie v tejto chvíli poskytovať nebudeme, a urobíme tak hneď, ako to situácia vo vyšetrovaní dovolí 
 
Z lupu sa tešil iba pár minút
V stredu (31.3.) krátko pred 21.30 hodinou oznámil príslušníkom Policajného zboru poškodený 74-ročný muž, že po tom, čo v košickej mestskej časti Západ vystúpil z autobusu mestskej hromadnej dopravy, ho fyzicky napadol neznámy muž a odcudzil mu finančnú hotovosť vo výške 320 eur. 
Poškodený muž policajtom popísal muža, ktorý ho niekoľkokrát fyzicky napadol do oblasti tváre, počas toho mu „prešacoval“ bundu, vytiahol z nej peňaženku s finančnou hotovosťou, a potom z miesta činu ušiel smerom k Festivalovému námestiu v Košiciach. 
V blízkosti miesta sa nachádzalo niekoľko hliadok pohotovostnej motorizovanej jednotky, jedna z nich pri prechádzaní Popradskou ulicou smerom k Festivalovému námestiu spozorovala osobu, ktorej popis bol totožný s popisom podozrivej osoby. Navyše, z vrecka bundy jej trčali bankovky. Keďže vzniklo dôvodné podozrenie, že táto osoba sa dopustila spáchania trestného činu lúpeže, zasahujúci „PMJ-čkari“ ju obmedzili na osobnej slobode a na ďalšie potrebné procesné úkony eskortovali na policajné oddelenie.
Poškodený muž, našťastie, neutrpel zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach po vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov 50-ročného Košičana obvinil z trestného činu lúpeže, za ktorý mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.
 
 
  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]