magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 09 a 06.04. 2021
@ Aktuálne -> Polícia      Apr 08 2021 - 13:00 GMT
Polícia vyšetruje ozbrojenú lúpež v Košiciach, po páchateľovi pátra

 Dňa 09.04 okolo 12.30 hod. doposiaľ neznámy páchateľ vošiel do jednej z predajní na Komenského ulici v Košiciach, podišiel k predajnému pultu a vypýtal si pivo. Keď predavačka otvorila pokladňu, aby mu vydala peniaze za zakúpený tovar, namieril na ňu zbraň a žiadal od nej peniaze so slovami „daj peniaze, všetky, aj zdola!“. V ruke držal igelitovú tašku. Predavačka z obavy o svoj život vybrala z pokladne finančnú hotovosť viac ako 400 eur a peniaze vložila do tašky. Potom páchateľ, oblečený v čiernej mikine s kapucňou na hlave, s „lupom“ odišiel z predajne smerom na ulicu Obrancov mieru na neznáme miesto. Udalosť sa zaobišla bez zranení osôb. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach začal v danom prípade trestné stíhanie pre zločin lúpeže. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra.

Videozáznam z bezpečnostnej kamery, ktorá zachytila muža podozrivého z tohto skutku, je zverejnený  na oficiálnej stránke na Facebooku Polícia SR –Košický kraj. Touto cestou žiadame o pomoc verejnosť. Akékoľvek informácie, ktoré by polícii pomohli pri objasnení tohto skutku, môžu občania oznámiť na bezplatnom telefónnom čísle „158“ .
 
Dopravná nehoda si vyžiadala život mladého vodiča
 
 Dňa 06.04. okolo 18.20 hod. došlo v katastri obce Bidovce v okrese Košice okolie k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej vyhasol život mladého vodiča. 
Podľa doterajších zistení 34-ročný vodič z okresu Košice okolie viedol vozidlo zn. Mitsubishi v smere jazdy od obce Čakanovce na obec Bidovce, kde pri prejazde ostrej ľavotočivej zákruty zišiel s vozidlom mimo vozovku. V dôsledku toho sa vozidlo stalo neovládateľné a po niekoľkých metroch sa prevrátilo na ľavý bok. Žiaľ, vodič pri dopravnej nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. 
Pri dopravnej nehode došlo k poškodeniu ståpika dopravného značenia, na ktorom bola osadená dopravná značka najvyššia povolená rýchlosť a ostrá zákruta vpravo.  Na vozidle bola škoda predbežne vyčíslená na 5.000 eur, na dopravnom značení cca 50 eur.  
V súvislosti s touto dopravnou nehodou poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ v Košiciach okolie začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. To, či vodič pred jazdou požil alkoholické nápoje alebo iné návykové látky bude zisťované pri pitve.  Presná príčina dopravnej nehody a jej bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy, ktorý bol prítomný na mieste udalosti. 
Vozidlo skončilo vo zvodidlách, polícia po vodičovi pátra
 Dňa 06.04. okolo 20,20 h došlo na diaľničnom privádzači diaľnice D1 v smere na Budimír k dopravnej nehode motorového vozidla zn. Peugeot. Po príchode policajtov na miesto udalosti sa vozidlo nachádzalo bez osádky. Doposiaľ neznámy vodič sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, pričom s vozidlom dostal šmyk a prednou časťou vozidla narazil do zvodidla „tlmiča nárazu“.  Vodič si následne nesplnil povinnosť účastníka škodovej udalosti, resp. dopravnej nehody a z miesta odišiel na neznáme miesto. Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala, diaľniční policajti zisťujú bližšie okolnosti a po vodičovi pátrajú. 
Buďte opatrní, sledujte situáciu okolo seba !
 Polícia vyzýva vodičov, aby jazdili opatrne, dodržiavali dopravné predpisy a dávali na seba pozor.  Aby dbali na zvýšenú bezpečnosť nielen svoju, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Opatrnou a zodpovednou jazdou vodičov sa v mnohých prípadoch dá predísť tragédiám a kolíziám na cestách. 
 
  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]