magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 16.05 2021
@ Aktuálne -> Polícia      May 17 2021 - 19:16 GMT
Čelná zrážka dvoch áut si vyžiadala jeden ľudský život a 5 zranených osôb
 
Dňa 16.05.2021 o 19.00 hod. došlo na ceste I/19 medzi obcami Košické Oľšany a Ïurďošík v okrese Košice okolie k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej vyhasol jeden ľudský život a 5 ľudí sa zranilo. 
Podľa doterajších zistení 21-ročný vodič z Michalovského okresu viedol osobné motorové vozidlo zn. VW Golf v smere jazdy od obce Košické Oľšany na obec Ïurďošík. Mladý vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy, stavu a povahe vozovky, prešiel v tiahlej ľavotočivej zákrute do protismernej časti vozovky, kde narazil do oproti idúceho osobného motorového vozidla zn. Renault, ktoré viedol 31-ročný vodič z okresu Vranov nad Topľou.
Pri dopravnej nehode 21-ročná spolujazdkyňa vo vozidle zn. VW Golf utrpela vážne zranenia, ktorým, žiaľ, po prevoze do nemocnice podľahla. Podľa predbežných lekárskych správ sa vo vozidle zn. VW Golf vodič  a jeho spolujazdec zranili ťažko, ďalší spolujazdec utrpel ľahké zranenia. Vo vozidle zn. Renault vodič a jeho spolujazdkyňa utrpeli ťažké zranenia. 
Obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Na zistenie prítomnosti iných návykových látok v organizme bol vodičovi vozidla zn. VW Golf nariadený odber biologického materiálu. Na vozidlách bola celková škoda predbežne vyčíslená na cca 11.000 eur. 
Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala a vec na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach okolie, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a trestný čin ublíženia na zdraví.    
Presná príčina dopravnej nehody, jej bližšie okolnosti, ale i miera zavinenia jednotlivých účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy, ktorý bol na mieste udalosti.      
Jazdite bezpečne a zodpovedne !
Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne a chránili si to najcennejšie, svoj život a zdravie. Aby dodržiavali dopravné predpisy, svoju jazdu prispôsobili stavu a povahe vozovky, zbytočne neriskovali a sledovali situáciu v cestnej premávke. Opatrnou a zodpovednou jazdou vodičov sa v mnohých prípadoch dá predísť tragédiám a kolíziám na cestách. 
 
 
 
  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]