magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 23. 08. 2021
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 24 2021 - 14:26 GMT

Polícia objasnila ďalšiu lúpež, jeden z obvinených je stíhaný väzobne

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v  Košiciach po vykonaní potrebných procesných úkonov a zabezpečenej dôkaznej situácie obvinil zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva troch mladíkov zo veku 16,16 a 22 rokov (dvaja z Košíc a tretí z okresu Nové Zámky), ktorí podľa doterajšieho vyšetrovania  v piatok (20.8.) v skorých ranných hodinách lúpežne prepadli 18-ročného mladíka z okresu Sabinov pred budovou železničnej stanice v Košiciach. Obvinení opakovane od mladíka pýtali peniaze.

Odbil ich s tým, nech „vypadnú“. „Trio“ však bolo neodbytné a tak im povedal, že volá políciu. Obvinení začali 18-ročného mladíka ťahať, keď chcel ísť do vestibulu stanice. Počas ťahanice a zápasenia mu ukradli peňaženku s vyše 50 eurami a mobilný telefón. Potom z miesta utiekli. Po chvíli sa na miesto vrátili, vrátili peňaženku a opäť utiekli. Peňaženka však bola prázdna, bez peňazí. Poškodenému mladíkovi spôsobili škodu cca 350 eur.
Privolaní policajti oddelenia Železničnej polície prepátrali železničnú stanicu a okolie. Troch podozrivých, ktorí zodpovedali popisu, spozorovali pred plavárňou na Rooseweltovej ulici.  Všetci traja sa k činu priznali a policajtom dobrovoľne vydali ukradnuté veci. Policajti všetkých troch obmedzili na osobnej slobode a následne eskortovali na útvar PZ na ďalšiu realizáciu. Po vykonaní potrebných úkonov boli umiestnení do cely policajného zaistenia s podnetom na ich väzobné stíhanie.
Za tento čin podľa Trestného zákona hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov, mladistvým sa trestná sadzba znižuje na polovicu. Najstarší z obvinených je stíhaný väzobne.

Ïalšia objasnená drogová trestná činnosť na Zemplíne

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove po vykonaní potrebných procesných úkonov a vyhodnotení zabezpečených dôkazov obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi 31-ročného muža z okresu Trebišov.
Obvinený muž si mal podľa doterajšieho vyšetrovania zadovažovať zakázané omamné a psychotropné látky od doposiaľ nezistených osôb minimálne od roku 2018, prechovávať v mieste bydliska, deliť na dávky a predávať konzumentom z trebišovského okresu.
Pri domovej prehliadke a prehliadke vozidla policajti zaistili zakázané návykové látky a ďalšie veci súvisiace s drogovou trestnou činnosťou, ktoré už skúmajú experti Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ na pracovisku v Košiciach.
     Podľa predbežných výsledkov expertízy časti zaisteného rastlinného materiálu, ktoré už máme k dispozícii, ide o marihuanu. Zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť minimálne 344 obvykle jednorazových dávok drogy. 
Obvinenému mužovi, ktorý je stíhaný väzobne, za zločin drogovej trestnej činnosti hrozí po dokázaní viny trest odňatia slobody  na tri až osem rokov.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]