magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 25 a 26.08. 2021
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 27 2021 - 14:32 GMT
Polícia už obvinila vodiča, ktorý zrazil mladé dievča a z miesta ušiel
 
Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach po vykonaní potrebných procesných úkonov a vyhodnotení zabezpečenej dôkaznej situácie z trestného činu ublíženia na zdraví a neposkytnutia pomoci obvinil 41-ročného muža z okresu Košice okolie.
Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinený muž viedol vozidlo zn. Škoda Octavia  v utorok (24.8.) okolo 21.00 hod. po ceste I/16 na Južnom nábreží v smere na Prešovskú cestu. V blízkosti zastávky MHD vošiel na priechod pre chodcov v čase, keď po ňom prechádzala mladá chodkyňa, v dôsledku čoho došlo k zrážke. Chodkyňa pri nehode utrpela ťažké zranenia. Obvinený muž  na mieste nezotrval a z miesta ušiel. 
Zo strany obvineného vodiča došlo k porušeniu pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom.  Podľa príslušných ustanovení zákona o cestnej premávke je účastník cestnej premávky povinný dodržiavať pravidlá cestnej premávky, poskytnúť podľa svojich schopností a možností zranenej osobe prvú pomoc a bezodkladne privolať záchrannú zdravotnú službu, urobiť potrebné opatrenia na záchranu osoby alebo majetku ohrozeného dopravnou nehodou, zotrvať na mieste dopravnej nehody až do príchodu policajta alebo sa na toto miesto bezodkladne vrátiť po poskytnutí alebo privolaní pomoci, alebo po o hlásení dopravnej nehody, zdržať sa konania, ktoré by bolo na ujmu vyšetrenia dopravnej nehody, najmä premiestnenia vozidiel. Vodič je povinný dať prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod pre chodcov, pritom ho nesmie ohroziť.
 
Obvinenému 41-ročnému vodičovi, ktorý bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho vzatie do väzby, po dokázaní viny za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov. 
 
 Dopravná nehoda v okrese Michalovce si vyžiadala jeden ľudský život i ťažké zranenia.
Polícia dôrazne vyzýva k zvýšenej opatrnosti na cestách !
 
Dňa 25.08.2021 okolo obeda došlo medzi obcou Vojany a mestom Veľké Kapušany v okrese Michalovce k čelnej zrážke dvoch vozidiel, pri ktorej, žiaľ, vyhasol jeden ľudský život, a šesť ľudí sa zranilo.
Podľa doterajších zistení polície 43-ročný vodič z okresu Michalovce viedol vozidlo zn. Honda Civic po ceste III/3761 v smere od mesta Veľké Kapušany na obec Vojany, kde v miernej pravotočivej zákrute prešiel z doposiaľ nezistených príčin do protismernej časti vozovky, kde sa čelne zrazil s oproti idúcim vozidlom zn. VW Touran, ktoré viedol 24-ročný vodič z michalovského okresu. Po náraze vozidlo VW Touran odhodilo mimo vozovku a vozidlo Honda Civic otočilo prednou časťou smerom mimo vozovku v smere svojej jazdy.
Pri dopravnej nehode obaja vodiči utrpeli podľa predbežných lekárskych správ ťažké zranenia. Spolujazdkyňa vo vozidle Honda po prevoze do nemocnice vážnym zraneniam žiaľ, podľahla. Druhá spolujazdkyňa podľa predbežnej lekárskej správy utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia do 42 dní. Vo vozidle VW Touran sa ľahko zranili traja spolujazdci s predpokladanou dobou liečenia do 7 dní.
Po dopravnej nehode boli obaja vodiči podrobení dychovým skúškam, ktorých výsledok bol negatívny. Obom vodičom bol odobratý biologický materiál, ktorý bude zaslaný na skúmanie. Pri dopravnej nehode vznikla na vozidlách predbežne vyčíslená škoda cca 6.000 eur.
Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala a v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a ublíženia na zdraví.
Presná príčina dopravnej nehody, miera zavinenia jej účastníkov a bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.
 
  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]